BREWDOG - DE CRAFTBEER REVOLUTIE!

De grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland...

De geschiedenis van Brewdog

De beginjaren

Brouwerij Brewdog werd in 2007 opgericht door James Watt en Martin Dickie in Fraserburgh, Schotland. Gestart als rebelse ambachtelijke bierbeweging, is Brewdog uitgegroeid tot een internationaal bekend merk met innovatieve en controversiële bieren. De brouwerij staat bekend om haar gedurfde en creatieve biercreaties, haar sociale betrokkenheid en milieubewuste benadering. Met meerdere bars wereldwijd en een grote schare fans is Brewdog een belangrijke speler geworden in de craftbier-wereld.

De opkomst van succes

Brewdog brak internationaal door in 2009 met hun "Tactical Nuclear Penguin", destijds het sterkste bier ter wereld, wat voor veel ophef zorgde. Sindsdien is het bedrijf snel gegroeid en heeft het een vaste positie verworven in de ambachtelijke bierscene. Tegenwoordig zijn er Brewdog-bieren en -bars te vinden in veel landen over de hele wereld.

De Brewdog-filosofie

Duurzaamheid

Brewdog hecht veel waarde aan duurzaamheid en milieubescherming. Ze maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, verminderen hun water- en CO2-verbruik en hebben zelfs een eigen bos om hun CO2-uitstoot te compenseren.

Transparantie

Transparantie is een kernwaarde van de Brewdog-filosofie. Ze publiceren regelmatig informatie over hun bedrijfspraktijken en financiën en hebben zelfs de recepten voor hun bieren openbaar gemaakt, zodat andere brouwers en hobbybrouwers de kans krijgen om hun creaties na te maken.

Creativiteit en innovatie

Innovatie en creativiteit zijn de kern van Brewdog. Ze experimenteren voortdurend met nieuwe ingrediënten, brouwprocessen en smaakcombinaties om unieke en spannende bieren te creëren. Hiermee hebben ze naam gemaakt in de ambachtelijke bierscene.

Brewdog-producten

Bieren

Brewdog biedt een gevarieerd assortiment bieren aan, van klassieke stijlen zoals IPA's, stouts en pale ales tot uitdagende creaties zoals zure bieren en barrel-aged imperial stouts. Enkele van hun bekendste bieren zijn "Punk IPA", "Elvis Juice" en "Dead Pony Club".

Sterke dranken

Naast bieren heeft Brewdog ook een assortiment sterke dranken, waaronder whisky, gin en wodka. Deze worden verkocht onder de naam "Brewdog Distilling Co." en onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en innovatieve smaken.

Alcoholvrije dranken

Brewdog heeft ook gedacht aan degenen die geen alcohol willen drinken. Ze bieden alcoholvrije varianten van sommige van hun bieren aan, zoals "Nanny State" en "Punk AF", evenals alcoholvrije sterke dranken en frisdranken.

Brewdog-Bars

De sfeer

Brewdog-Bars staan bekend om hun ontspannen, informele sfeer waar zowel craft beer liefhebbers als nieuwkomers zich op hun gemak voelen. De bars zijn modern ingericht, met veel hout, beton en street art-elementen.

Het aanbod

In de Brewdog-Bars worden natuurlijk de eigen bieren en sterke dranken aangeboden, maar ook een zorgvuldig geselecteerd assortiment van craft bieren van andere brouwerijen. Daarnaast zijn er vaak heerlijke gerechten die perfect passen bij de drankjes, zoals hamburgers, sandwiches en snacks.
Brewdog Equity for Punks

Hoe het werkt

Equity for Punks is Brewdog's innovatieve crowdfunding campagne waarmee fans kunnen investeren in het bedrijf en deel uitmaken van de Brewdog-community. Door aandelen te kopen kunnen investeerders niet alleen profiteren van het succes van het bedrijf, maar ook van exclusieve voordelen.
Voordelen voor investeerders
De voordelen voor investeerders zijn onder andere kortingen in de Brewdog-Bars en online winkel, uitnodigingen voor exclusieve evenementen, toegang tot speciale bieren en de mogelijkheid om deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Conclusie

Brewdog heeft in korte tijd een indrukwekkende craft beer revolutie ontketend. Met hun passie voor kwaliteit, duurzaamheid, transparantie en innovatie hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd en zijn ze wereldwijd bekend.

Veelgestelde vragen - Brewdog

 1. Waar komt BrewDog vandaan?
  BrewDog is een Schotse brouwerij die in 2007 is opgericht door James Watt en Martin Dickie.
 2. Waar kunnen de bieren van BrewDog worden gekocht?
  De bieren van BrewDog zijn wereldwijd verkrijgbaar en kunnen worden gekocht bij veel supermarkten en drankwinkels. Daarnaast heeft BrewDog ook eigen bars en pubs in veel steden over de hele wereld en uiteraard vind je veel bieren van BrewDog in het assortiment van Mr. Hop. 
 3. Wat maakt de bieren van BrewDog zo bijzonder?
  De bieren van BrewDog zijn uniek en van de hoogste kwaliteit. De brouwerij heeft een breed scala aan bieren, variërend van klassieke stijlen zoals IPA's en Stouts tot innovatieve creaties zoals Sour Ales en Fruitbieren.
 4. Welke goede doelen ondersteunt BrewDog?
  BrewDog ondersteunt verschillende goede doelen, waaronder de organisaties 350.org en Scottish Women's Aid.
 5. Hoe kan ik op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BrewDog?
  BrewDog heeft een sterke online aanwezigheid en informeert regelmatig over het laatste nieuws op hun website en op social media kanalen zoals Facebook en Twitter. Daarnaast biedt de brouwerij een nieuwsbrief aan die kan worden geabonneerd om altijd op de hoogte te blijven.
Officieel beoordeeld en getest

door 6698 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Rozan 08/05/2024
Positieve punten
Super, makkelijk te bestellen, netjes verpakt en snel geleverd.
Verbeterpunten of tips
Geen, perfect.
Bekijk alle 6698 beoordelingen