BROUWERIJ DUBUISSON

Op bezoek bij....
3 Brasserie Dubuisson bieren

Mijn eerste brouwerijbezoek

Omdat ik altijd meer over bieren te weten wil komen begin ik graag bij de bron van de mooiste verhalen, de brouwerij. Bij mijn eerste brouwerijbezoek zijn we te gast bij Brasserie Dubuisson in het zuiden van België. Dubuisson is bekend als de brouwer van Cuvée des Trolls, Surfine en Bush. Met name de bieren van Bush trekken mijn aandacht, zeker in de wetenschap dat er ergens in deze brouwerij een kelder moet zijn vol eikenhouten vaten met daarin de Bush Blond, Bush Amber en Bush Prestige. Deze heerlijke bieren, allemaal mooi vol qua smaak en hoog in de alcohol, liggen hier te rijpen op Bourgognevaten om het ultieme samenspel van bier, hout en tonen van Bourgogne te creëren. Hiermee kun je Brasserie Dubuisson absoluut een voorloper op de barrel-aged-hype noemen! 

Oudste brouwerij van Wallonië

Vanuit de kelders wandelen we via de binnenplaats van de oude boerderij richting de oude brouwerij. In deze ruimte is Joseph Leroy in 1769 begonnen met brouwen. Daarmee is Brasserie Dubuisson de oudste brouwerij van Wallonië. De ruimte ademt het ambacht en geeft een goede indruk van de kleinschaligheid en het vakmanschap waarmee de familie Dubuisson tot 2013 hun bieren brouwde. Overvallen door de schoonheid van de kelders en de oude brouwerij vervolgen we onze rondgang door de splinternieuwe, hypermoderne brouwerij waarmee Dubuisson zich klaar heeft gemaakt voor een florerende toekomst. De nog in aanbouw zijnde bottellijn laat zien dat Brasserie Dubuisson grootse plannen heeft voor de toekomst! 


Smaak naar meer..

Een mooi bezoek dat zeker om een terugkeer vraagt, volgend jaar bestaat Brasserie Dubuisson namelijk 250 jaar! Om dit jubileum kracht bij te zetten heeft Hughues Dubuisson besloten het verlaten kasteel, aan de overzijde van de weg, aan te kopen en te transformeren naar een nieuw bezoekerscentrum mét proeflokaal. Een mooi laatste weetje: Het verhaal gaat dat de oude brouwketels van Brasserie Dubuisson in de eerste wereldoorlog zijn versneden en in de slotvijver van het kasteel gedumpt zijn… alles om te voorkomen dat er kogels van gemaakt worden… Mr. Hop neemt de volgende keer zijn duikbril mee!

Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Ramona 17/07/2024
Positieve punten
Grote selectie, snelle levering
Bekijk alle 6831 beoordelingen