BROUWERIJ FRONTAAL

"Beer for thought", Frontaal brouwt bier dat mensen aan het denken moet zetten over speciaalbier. 
4 Frontaal bieren
Frontaal Juice Punch V13
Frontaal Freehand Blik
Frontaal Freehand Blik Blond 7,2%
6.9

Frontaal, Beer for Thought

Iedereen kent de uitspraak “Food for Thought”, een uitspraak die moet aanzetten tot denken. Frontaal hoopt zijn drinkers aan het denken te zetten over speciaalbier. Over de smaken die in het bier ontwikkeld zijn, welke ingrediënten zijn gebruikt en over de smaken die goed bij dit bier zouden passen. 

Breda en verhuizing

Na een aantal jaar als hobbybrouwer aan de slag te zijn geweest besloot Roel Buckens een grotere capaciteit aan te boren in de nieuwe creatieve broedplaats STEK. In dit kunstige en tijdige centrum werd in 2015 een brouwerij en een proeflokaal geopend. Al in 2016 werd echter besloten dat deze stek te klein werd. De verhuizing naar een groter pand en een grotere capaciteit (van 3.000 naar 20.000) was een feit. 

Proeflokaal

In het proeflokaal bij de brouwerij kun je de vaste en wisselende bieren van Frontaal tot je nemen. Probeer bijvoorbeeld aan hun Author, een verrassend verfrissende Pale Ale of waag je aan iets zwaarders als de North, een Quadrupel vol smaken van rozijnen en rood fruit. Daarnaast worden er vaak vaten van andere brouwerijen aangeboord en kun je regelmatig genieten van georganiseerd evenementen. 

Specials

Frontaal probeert ook zijn grenzen te verleggen buiten Breda. Mocht je een fruitige IPA zoeken dan is de Juice Punch V6 een ideale dorstlesser. Ook maakt Frontaal een kompas serie met bijvoorbeeld de East en een North. Mocht je iets specialers zoeken dan kun je je heil nog zoeken in de samenwerking met Dugges Bryggeri; On a Whim of I've got friends In The Music Industry samen met The Bruery

Officieel beoordeeld en getest

door 3850 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.81
10.0
Sjoerd 09/04/2021
Positieve punten
Snelle levering en veel keus
Verbeterpunten of tips
Misschien iets van een spaarkaart voor vaste klanten of iets dergelijks
Bekijk alle 3850 beoordelingen