BROUWERIJ GEBROUWEN DOOR VROUWEN

Gebrouwen door vrouwen is een brouwerij die opgericht is door twee Amsterdamse zussen Tessel de Heij en Do de Heij. Ze zijn begonnen met brouwen in 2013.
1 Gebrouwen door Vrouwen bieren

Wie zijn gebrouwen door vrouwen?


Gebrouwen door vrouwen  is in 2013 opgericht door de twee Amsterdamse zussen Tessel en Do de Heij. Thuis begonnen ze door in een pan van 35 liter bier te gaan brouwen. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt. Ze brouwen graag met kruiden en minder graag met hop. Hiermee onderscheiden zij zich van de rest van de biermarkt en zijn de bieren aangenaam toegankelijk. Door te experimenteren met recepten creëert Gebrouwen door Vrouw hun eigen stijl bieren. Van de lichtzoete bieren zoals de Bloesem Blond naar kruidige en moutige bieren zoals de Tricky Tripel. Hun doel is dan ook: lekker bier maken en veel lol hebben tijdens het brouwen en vooral drinken.

Bieren van Gebrouwen door vrouwen


Op dit moment heeft Mister Hop van Gebrouwen door Vrouwen een Blond, Tripel en een verrassende Gin-Weizen in het assortiment, die gebrouwen is met ginkuiden. Wat Gebrouwen door Vrouwen kenmerkend maakt is dat alle bieren eerst in hun eigen keuken worden ontwikkeld, waar ze het recept net zo lang finetunen tot het op grote schaal extern commercieel gebrouwen kan worden. Het eigenwijze gebruik van kruiden resulteerde in zomer 2019 tot Zonnig Zeewit met zeewier geplukt uit de Nederlandse Noordzee. 

Bieryoga!


Voor wie echt een andere beleving voor, tijdens of na het drinken van bier zoekt geven de dames van Gebrouwen door Vrouwen bieryogales. Tijdens deze sessies wurmt men zich in allerlei bochten en standen om uiteindelijk uit te komen bij het beste van twee werelden; een voldaan maar fit lichaam 

Gebrouwen door vrouwen bar


Voor de ultieme Gebrouwen door Vrouwen beleving hebben de dames tegenwoordig zelfs een eigen proeflokaal in Amsterdam. De 12 verschillende taps en gezellige barvrouwen achter de bar garanderen een goede avond. Het restaurant met gerechten geserveerd worden. De gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten en worden gepaird met de verschillende bijpassende bieren. Een bezoekje waard dus! 

Officieel beoordeeld en getest

door 6709 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Aldona 23/05/2024
Positieve punten
*****
Bekijk alle 6709 beoordelingen