BROUWERIJ LOWLANDER

Lowlander, een botanische brouwer met verrassende smaken en nieuwe inzichten.
0 Lowlander Beer bieren

Lowlander Beer

Toen Frederik werkzaam was bij een Gin-distilleerderij in het Verenigd Koninkrijk, dacht hij vaak na hoe de daar gebruikte kruiden in bier verwerkt konden worden. Deze invloed zorgde ervoor dat zijn bieren enkele jaren later zeer smaakvol werden. Verrassend ook. Hij kwam er achter dat Nederland een rijke historie aan invoering van kruiden had en besloot dit te combineren met zijn reeds opgedane kennis.

Basisassortiment

Het basisassortiment van Lowlander Beer is daarom alles behalve saai. De White Ale wordt gebrouwen met Curacaosinaasappel, vlierbloesem en kamille. Dat maakt het bier erg zacht van smaak en zeker zo verfrissend. De I.P.A. wordt gebrouwen met witte thee en koriander. Kruidig en vol van smaak. De toevoeging van vanille en zoethout aan de Poorter geeft het bier dropachtige toets die verrassend eenvoudig wegdrinkt. De Organic Blond is op haar beurt zelfs compleet biologisch. Door hun combinatie van verse producten en stijl van brouwen is het assortiment van Lowlander relatief laag qua alcoholpercentage en fris, waardoor het ideaal is om te drinken in het zonnetje op het balkon, in de tuin of op het terras.

Etiketten van Lowlander

De etiketten van Lowlander zijn ware kunststukken. Op ieder etiket is een verwijzing te vinden naar verhalen uit de gloriejaren van ''De Lowlanders'', waarin zeevaarders of ontdekkingsreizigers langs bepaalde plaatsen op aarde kwamen waar zij verrast werden door de cultuur of natuur. Zo zie je op het etiket van de White Ale een ijsbeer, verwijzend naar de reis van Willem Barentsz die langs de Noordkaap voer en daar ijsberen zag. 

Botanische Brouwerij

Lowlander Beer is zó geïnspireerd door de botanische invloeden op smaak, dat zij diverse Pop-up Kitchens openden op festivals, bij restaurants en in musea. Hiermee willen zij koken met botanische invloeden en de smaken combineren met hun bieren. 


Officieel beoordeeld en getest

door 6709 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Aldona 23/05/2024
Positieve punten
*****
Bekijk alle 6709 beoordelingen