DAVO BIEREN

DAVO Bieren, 4 vrienden uit Deventer die bier brouwen dat dicht bij het publiek staat.
DAVO Road Trip
DAVO Road Trip Tripel 8,5%
7.2

Wie is DAVO?

DAVO Bieren is een bierbrouwerij uit Deventer, die opgericht is in mei 2012. Deze vier mannen uit Deventer (Arnoud, Frits , Marijn en Jos) begonnen met het brouwen van een blond bier voor zichzelf. In april 2016 is DAVO begonnen met het brouwen van DAVO Bieren vanuit een eigen brouwerij. De financiering hebben ze bewerkstelligd door middel van  crowdfunding, kleine & grotere investeringen van landelijke inwoners maar vooral van inwoners van Deventer. Inmiddels worden de Davo bieren verkocht bij slijters, supermarkten en horecagelegenheden door het hele land en nu ook online. Hiernaast kunnen bierliefhebbers ook terecht bij de DAVO Bar in Arnhem en de karakteristieke Brewpub in Deventer. Absoluut een bezoekje waard! 

Beer Geeks Beat ALS bier

In Februari 2020 was de DAVO Brewpub gastheer van de releaseparty van het Beer Geeks Beat ALS bier. Enkele honderden mensen verzamelden zich hier om voor het eerst te proeven van de Road To Nowhere. Een samenwerking van wel 80 brouwerijen voor het goede doel. DAVO stelde hun brewpub en medewerkers hiervoor gratis ter beschikking, zodat nóg meer geld opgehaald kon worden.

Bieren die dicht bij het publiek staan
Zoals de brouwerij zelf, staan ook hun bieren dicht bij het publiek. Met gebalanceerde smaken en toch net die spannende touches houden ze hun assortiment afwisselend en vernieuwend. Ook de technieken die gebruikt worden rusten nooit. Zo zit er op het moment van schrijven eindelijk hun langverwachte alcoholarme IPA, DAVO Surf Pro in de tanks. 

Maak kennis met het assortiment van Davo bieren

Naast de Surf Pro voert DAVO sinds kort de Migaloo. Migaloo is fris, wit en heeft veel weg van een Weizenbier. Dit bier wordt gebrouwen in samenwerking met roeiteam Migaloo. Bewustzijn creëren voor de plastic soepen geld inzamelen voor het schoonmaken van de oceaan is de insteek van dit bier. Migaloo bier van DAVO wordt verkocht in een 0,4 liter blik. Dit omdat blik beter is voor de kwaliteit van het bier maar ook zeker omdat het beter is voor het milieu; blik is namelijk bijna volledig recyclebaar en schoner qua productie dan flessen. Ook hoef je blikken niet te reinigen met allerlei chemische middelen voor hergebruik.

Davo Surf Ale
DAVO Surf Ale is een American Wheat Ale en bevat een een heleboel aroma's van ananas en citrus. Het is Hawaï in een fles! Surf's up!

Davo Indie IPA
De hoeveelheid hop in IPA was van oorsprong bedoeld zodat het bier lang goed blijft voor een lange zeereis van Engeland naar India, maar nu doet DAVO het gewoon omdat het zo lekker is. Hun DAVO Indie IPA heeft daardoor een verfrissende en fijne bitterheid.
 

DAVO bier in de World Beer Awards

In 2016 won DAVO al eens de prijs voor beste Speciaalbock van Nederland en met hetzelfde bier in 2017 zilver in de categorie Beste Dubbelbock op de World Beer Awards. De DAVO Weizenbock is een verrassend zwaar bockbier. Robijnrood van kleur met toch die frisse weizen smaak.

Davo Road Trip
De naam doet het al zo ongeveer vermoeden, maar de DAVO Road Trip is een tripel. Het is zoet, fruitig en geeft een warm gevoel als je het drinkt. Het is daarnaast ook nog eens heel goed doordrinkbaar door de fruitige aroma's.

Davo Darkness
DAVO Darkness houdt het midden tussen een dubbel en een stout. Intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel houden het geheel in een mooie balans. Zowel voor de stoutliefhebber, als voor de klassieke dubbeldrinker een genot voor de tong.

DAVO The Don
Davo The Don is een stout met aroma’s van karamel, vanille, chocolade en laurier is vernoemd naar een prins uit Moskou genaamd Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoj (een geducht krijger die het opnam tegen de Tartaren en Mongolen) uit de 14e eeuw die zijn tegenstanders dronken voerde voor de strijd. De slimmerik. Met The Don was hem dat zeker gelukt.

Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Erik 12/07/2024
Positieve punten
Top snel en genoeg keuze
Bekijk alle 6831 beoordelingen