BACON-CHEDDAR-PLUKBROOD

Tijn Bierbaas Title
Als je van nature niet echt een bakker bent waar Robèrt trots op zou zijn, kun je altijd nog kiezen voor een wat makkelijkere weg. Dat hoeft zeker niet te bepalen dat je brood minder lekker wordt! Vraag bij je bakker naar een rustiek heel brood en gebruik dat als basis voor je eigen baksel.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een met aluminiumfolie beklede bakplaat klaar.

Stap 2

Snijd het brood in de lengte in repen en zorg daarbij dat je niet helemaal tot de bodem gaat. Doe dit daarna ook in de breedte van het brood. Zo eindig je met blokjes die aan het brood blijven vast zitten.

Stap 3

Verdeel de plakken bacon tussen de blokjes brood en verdeel de kaas tussen en over het brood.

Stap 4

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Pers de twee tenen knoflook uit en snijd de peterselie fijn. Roer de knoflook en de peterselie door de gesmolten boter. Giet de knoflookboter over het gesneden brood en strooi er wat grof zeezout over.

Stap 5

Bak het plukbrood ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is. 

Stap 6

Serveer het brood in zijn geheel en laat iedereen stukjes plukken aan tafel.

Bacon-Cheddar-Plukbrood

Biertje erbij

Om het kerstdiner fris en fruitig te beginnen is een fris licht bier een mooi begin, bij dit brood zou ik dan ook een crispy pils aanraden. Om meteen in de kerstsfeer te komen zou je kunnen kiezen voor de Mistletoe Mafia, maar als je op zoek bent naar een bier wat dit brood naar een hoger niveau stuwt zou ik gaan voor de Vedett Extra Pils / Extra Blond!

Vedett Extra Pils / Extra Blond

Duvel Moortgat
6.5 / 10
Voor een pils is ze bijzonder smaakvol; zacht moutig en zacht hoppig. Deze vedette is al ouder dan je denkt. Eigenlijk werd deze al in 1945 gebrouwen en kreeg in 1965 de naam Vedett Extra Blond. Maar begin jaren 2000 kreeg Vedett een verjongingskuur die heel goed gewerkt heeft.
Sinds eind 2020 is dit bier hernoemd naar Vedett Extra Pils. Aan het recept is niets veranderd.
€2,15
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Timur 14/07/2024
Positieve punten
Het is allemaal oke! Snelle bezorging!
Bekijk alle 6831 beoordelingen