HONEY BBQ CHICKEN WINGS

De lekkerste vleugels van de barbecue!

Tijn Bierbaas Title
Chicken wings zijn natuurlijk een ideale snack die vrijwel iedereen lekker vindt. Door ze op de barbecue te bereiden krijg je ook nog eens een fijn rooksmaakje aan de vleugeltjes waardoor er meteen een extra laag bij komt.
Om de grilsmaak bij deze kippenvleugeltjes wat extra kracht bij te zetten, heb ik er ook een fijne, zoete barbecuesaus met honing bij gemaakt. Met het basisrecept voor de vleugels kun je er ook altijd voor kiezen om een ander sausje te maken, een Koreaanse Gochujangsaus is bijvoorbeeld ook een echte aanrader om bij deze vleugels te serveren!

Zo maak je de chicken wings
  1. Was en dep de vleugels droog. Breng dan op smaak met het zout, de knoflook, peper, cayenne en paprika.
  2. Laat de kruiden even intrekken en breng de barbecue op een temperatuur van ongeveer 165 graden met mogelijkheid om indirect te verhitten.
  3. Leg de chicken wings op de grill (op het indirecte verhitte stuk) en bak ze voor zo'n 40 minuten tot ze knapperig zijn. Draai de vleugels regelmatig om.
  4. Terwijl de vleugels aan het bakken zijn, voeg je alle ingrediënten voor de saus samen in een kom en meng je deze goed door elkaar.
  5. Als de vleugels lekker knapperig zijn geworden, pak je een kwastje en kwast je alle wings in met een dikke laag van je barbecuesaus. Herhaal dit een aantal keer tot ze helemaal naar je smaak zijn. Tijdens het kwasten karameliseer je de vleugels direct, zodat de smaak er goed intrekt.
  6. Nu zijn ze perfect om te eten, geniet ervan!

Royale Kater

Mister Hop
7.2 / 10
Royale Kater is het perfecte bier voor een avondje stappen waarbij je jezelf helemaal wil laten gaan. Maar wees voorzichtig, want de naam zegt het al: de volgende ochtend word je wakker met een kater van koninklijke proporties. De gave avond dreunt nog even door in je hoofd, felle lichten zijn net te veel en die dode nijlgans in je mond lijkt al weken oud. En dan denk je terug aan de smaak van dit bier en weet je dat die Royale Kater het allemaal waard was.
Honey BBQ Chicken Wings

Officieel beoordeeld en getest

door 6816 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Hans 09/07/2024
Positieve punten
Prima uitleg over de tripels en snelle service Zeker een aanrader
Verbeterpunten of tips
Misschien het maximum besteding bedrag verlagen voor het gratis verzenden.
Bekijk alle 6816 beoordelingen