BBQ RECEPT - BEER CAN CHICKEN

Smullen geblazen...

Chris Bierbaas Title

Stap 1:

Dit is de belangrijkste stap die er is. Open je blikje bier, en drink de helft leeg. Je bent nu goed op weg!
Verwarm vervolgens je BBQ op een temperatuur van 150 graden. 

Stap 2: 

Meng alle kruiden in een kom bij elkaar, snij de loszittende stukken vel en vet van de kip af. 

Stap 3: 

Wrijf de hele kip goed in met de rub, zorg ook dat je de binnenzijde van de kip goed bedekt met de rub. 

Stap 4: 

Zet het blikje bier op de gril (indirecte zone) en laat de kip eroverheen zakken, zorg ervoor dat de kip mooi stabiel blijft staan. 
Sluit de deksel. 

Stap 5:

Gril de kip ca. 60 minuten met de deksel gesloten tot de kip een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt in de borst. Controleer tussentijds
of de kip niet te snel bruin wordt. Is de kip na een uur nog niet op de gewenste temperatuur gril dan nog wat langer door. 
Het is belangrijk dat je de temperatuur meet in het dikste gedeelte van de kip, zo weet je zeker dat de hele kip de gewenste temperatuur bereikt heeft. 

Stap 6:

Haal de kip van de BBQ en verwijder het blikje bier uit de kip. Snij met trots de heerlijk malse stukken vlees van de kip en verwen je vrienden, geliefden en familie. Dit is jouw moment om te shinen! 


Lowlander IPA Blik

Lowlander Beer
7.5 / 10
Deze Lowlander IPA in Blik is geen Indian Pale Ale maar een Indonesië Pale Ale. Met ketoembar, grof gemalen Indonesisch korianderzaad en witte thee voor een lange, lichtzoete afdronk. Deze IPA is bloemig, fruitig en heeft citrustonen.
€3,20
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 4455 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wout 16/09/2021
Positieve punten
Het grote assortiment en de mogelijkheid om te filteren via Untappd is een enorme meerwaarde. De snelle levering en de gepersonaliseerde berichtjes (waar ik gretig gebruik van maak) zijn fantastisch!
Verbeterpunten of tips
Ik ben een enorme fan van de bieren van Pühaste en hun silver series. Moest het eventueel mogelijk zijn om het aanbod hier van uit te breiden zou dat top zijn.
Bekijk alle 4455 beoordelingen