BIERBROOD MET VIJGEN EN KAAS

Tijn Bierbaas Title
Bij ieder soepje hoort naar mijn mening een lekker stukje brood. Je kunt het brood in de soep dippen of er wat roomboter overheen smeren, wat je ook doet, het gaat altijd goed samen. Om je menu helemaal volledig te maken is het dan ook heerlijk om een versgebakken brood te kunnen serveren. In het kerstdiner helemaal in de sferen van Mister Hop te houden is ook bij het brood weer bier gebruikt. Kies je favoriete pils, pak alle andere ingrediënten, bakker klaar? Bakken maar!

Stap 1

Zet de keukenmachine of mixer klaar, vul een kom met het meel, de gist, boter zout en pils en kneed een soepel deeg met behulp van je apparatuur.

Stap 2

Voeg de vijgen een kaas toe en kneed het deeg tot een bal. Als dit in de kom niet lukt kun je het beste je keukenblad met wat bloem bestrooien en daar de bal op vormen.

Stap 3

Stop de bal terug in de kom, leg er een schone keukendoek op en laat het deeg op kamertemperatuur voor 45 minuten rijzen.

Stap 4

Druk het deeg plat en vorm tot de vorm van een brood, leg het brood op de met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel kun je de bovenkant van het deeg nog insnijden. Laat het daarna nogmaals op kamertemperatuur voor 45 minuten rijzen.

Stap 5

Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en bak het brood in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Bierbrood met vijgen en kaas

Stap 6

Serveer het brood bij de soep en begin met smikkelen!

Biertje erbij

In het brood gebruik je al een pils naar eigen keuze en als ik je hier een bier bij mag aanraden zou dat ook een pils zijn. Een lekker fris, crispy begin van het diner. De Kameraad van Kompaan zou dan een heel mooi biertje zijn, of, als je écht in de kerstsfeer wil komen: de Brewdog Mistletoe Mafia!

Brewdog Mistletoe Mafia

BrewDog
6.4 / 10
Jam, geroosterd brood en citroentaart gaan vooraf aan biscuit en broodkorst en vormen een pittig en bitterzoet smaakpalet. Knapperig, fris en feestelijk. De perfecte versnapering voor bij een feestmaal.

Officieel beoordeeld en getest

door 5960 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.81
10.0
Katja 31/05/2023
Positieve punten
5
Verbeterpunten of tips
Nee
Bekijk alle 5960 beoordelingen