BROODJE PULLED ZALM VAN DE BBQ

Verbluffend lekker...

Niels & Bastiaan | BBQPROOF Bierbaas Title

Een verbluffend recept: Broodje pulled zalm


Dat zalm ontzettend gezond is en boordevol gezonde vetten zit hoef ik je vast niet meer te vertellen. Daarnaast biedt dit recept een mooie afwisseling voor een stukje vlees op de BBQ. De mooiste bijkomstigheid is, je verbluft gegarandeerd je vrienden en familie met dit heerlijke broodje pulled zalm. 

Voorbereiding BBQ-recept

Duur: Circa 20 minuten
Het is belangrijk de cederhouten plankjes eerst in een schaal met water te leggen, anders loop je het risico dat deze direct verbranden. 

Bereid je BBQ voor op een temperatuur van 160°C, het is belangrijk dat de temperatuur niet veel hoger is dan deze temperatuur anders verloopt de garing te snel. 

Bereiding Broodje Pulled Zalm van de BBQ

Duur: Circa 45 minuten
Strooi goed zout en peper over de zalmmoten en leg ze op de geweekte cederhouten plankjes met de huid naar beneden. Leg vervolgens de plankjes op de gril direct boven de kolen en sluit de deksel. 

Broodjes voorbereiden
Je kunt je tijd nu gebruiken om alvast de broodjes te bereiden. Smeer ze in met de mosterdsaus en doe daar een handje veldsla bovenop. 

Ready, Set, Go
Na ongeveer driekwartier zijn de zalmmoten klaar. Je kunt het voor de zekerheid even controleren door er een kerntemperatuurmeter in te steken, bij 50°C is de zalm mooi rosé. Trek de filets voorzichtig uit elkaar en beleg de broodjes rijkelijk met de pulled zalm. Genieten maar!

Beerpairing advies: In samenwerking met Niels & Bastiaan van BBQproof combineren we bijzondere BBQ-gerechten met heerlijke bieren om zo spannende smaaksensaties te creëren. Bij vette vis is Jopen - Witte rook een absolute aanwinst. De frisse smaken van het witbier in combinatie met de rookmout maken een fantastische smaakcombinatie met dit gerecht. 

Kiezen van je bieren bij de BBQ

Organiseer jij komend weekend een heerlijke BBQ voor vrienden en familie? En wil je graag advies over smaakcombinaties, vraag mijn kompanen om raad en daad. 

Bekijk alle bieren

Jopen Witte Rook

Jopen
6.7 / 10
De gerookte banaan proef je echt in deze weizenbock met gerookte mouten. Lekker fris en fruitig en ook nog met veel diepgang door de rokerige smaak.
€3,50
33cl
Broodje Pulled Zalm van de BBQ

Officieel beoordeeld en getest

door 6816 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
anita 09/07/2024
Positieve punten
prima
Verbeterpunten of tips
Geen punten
Bekijk alle 6816 beoordelingen