🔥 SALE 10% korting op ALLE bieren: JUN10

CHILI CON CARNE MET ZOETE AARDAPPEL VAN DE BBQ!

Wherever you go, Go Mexicooo!

Buuf & Buuf - Lieke & Krista Bierbaas Title

Een woordje vooraf

Voor deze ultieme bier- en spijscombinatie heb ik de samenwerking opgezocht met  Lieke & Krista van foodblog: Buuf&Buuf. Ik leverde het bier en zij het gerecht.

Bij het bier Dos Burros van Poesiat & Kater, een blond bier met mexicaans twist hebben zij een heerlijke chili con carne met zoete aardappel van de bbq gemaakt. Ik ben ontzettend verheugd met het resultaat. 

Over Buuf&Buuf

Lieke & Krista kennen elkaar nu reeds 14 jaar (sinds de HAVO), samen delen ze vele passies waaronder hun voorliefde voor lekker eten en gezonde recepten. Maar binnen hun gezonde levenstijl is voldoende ruimte om te genieten van de vreugdes des levens.

Op Buuf&Buuf vind je talloze inspirerende recepten, en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Buuf&Buuf

Bereiding van chili con carne

Voor de bereiding van de Chili con carne heb je de mogelijkheid om deze volledig op de BBQ te bereiden of het rundvlees eerst te laten garen.

Wij hebben ervoor gekozen (mede door de weersomstandigheden) het vlees eerst even te laten garen in crockpot express met 250ml runderbouillon en drie laurierblaadjes.

Begin daarvoor eerst met het snijden van het rundvlees in kleine blokjes en zet eventueel vast de bbq aan (direct op ongeveer 160-180 graden).

Kook de zoete aardappel in de schil ongeveer tien minuten en leg ze daarna in aluminiumfolie. Sprenkel er wat olijfolie overheen en maak het pakketje dicht. Leg deze met de mais op de BBQ. Wanneer de pan erbij komt leg je de pakketjes en mais om de pan heen. Zo krijgen ze minder hitte en kun je ze goed warm houden.

Bereiding van chili con carne

Zorg voor een goede voorbereiding 

Snijd de uien in ringen en de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Zet alles alvast klaar bij de BBQ zodat je erbij kunt blijven en niet weg hoeft te lopen. Meng de kruiden in een bakje, doe de kindeybonen en tomatenblokjes in een bakjes en zet ook de bosuitjes, nachos en het water en de zure room alvast klaar.

Voorbereiding is key!

Bereiding op de BBQ

Wij maken gebruik van een Dutch Oven, dit is een gietijzeren pan die de hitte goed aan kan en dus op de BBQ kan. Doe hier wat olie in en fruit de olie en knoflook.
Let goed op! Het gaat heel snel op het hete vuur!

Bereiding op de bbq

Voeg daarna de paprika en de kruiden toe. Blijf roeren zodat de kruiden niet verbranden. Voeg daarna het vlees en de tomatenblokjes toe.

Roer het door elkaar heen, plaats de deksel op de pan en sluit de BBQ. Je kunt het nu ongeveer tien minuten laten staan. Kijk af en toe voor de zekerheid of het niet toch aan de pan gaat vastplakken. Heb je het idee dat het te hard gaat? Schenk er dan nog wat water bij.

Als laatste voeg je nu vijf minuten de kidneybonen toe. Roer goed door de chili heen. De beide deksels kun je nog even sluiten. Haal alles van het vuur. Als het goed is staat alles klaar en kun je je bord gaan opmaken!

Chili con carne op de bbq

Maak je bord op

Snijd de zoete aardappel in zodat je hem kunt open klappen, niet te ver want dan scheurt deze door. Doe er een schepje chili in en schep er een lepel zure room op. Als je de guacamole hebt schep je deze hier ook bij. Garneer dit met de rode peper, bosuitjes en als je er van houdt de korianderblaadjes. Leg er een stukje mais bij en maak je bord af met wat nachos.

Het belangrijkste mag je natuurlijk niet vergeten: Combineer dit met heerlijk bier van Poesiat & Kater: Dos Burros!

Chili con carne met een biertje

Dit blondbiertje is fris en voelt gelijk zomers aan. De fruitige tonen combineren perfect bij het pittige van de chili. Het is een welkome dorstlesser die je gevaarlijk snel opdrinkt. Niet vergeten te genieten!

Kees It's A Blond

Kees
6.7 / 10
In de core range van Kees hoort natuurlijk een blond bier. Deze zachte, frisse blondine neemt je mee in een vrolijke wereld van bloemige smaken en frisse labels. 
Chili con Carne met Dos Burros van Poesiat & Kater

Officieel beoordeeld en getest

door 6763 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Lindy 09/06/2024
Positieve punten
Ruime keuze en overzichtelijk. Bestelling en verzending top! De ontvanger was super blij!
Verbeterpunten of tips
Geen
Bekijk alle 6763 beoordelingen