EENDENHAASJES MET KERSEN-BIERSAUS

Tijn Bierbaas Title
We zijn inmiddels al bij het hoofdgerecht aangekomen, en eend is een stuk vlees dat perfect bij een kerstmaal past. De bijgerechten kun je er altijd nog zelf bij verzinnen, zelf zou ik dit serveren met een aardappelgratin en geglaceerde worteltjes. Het water loopt al in m'n mond bij de gedachte alleen!

Stap 1

Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Pel en snipper de sjalot. Verhit 25 gram boter in een steelpan en fruit de sjalot voor 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat op een laag vuur 5 minuten garen. 

Stap 2

Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en de opgevangen siroop toe. Laat het geheel op laag vuur 10 minuten inkoken. Blijf regelmatig roeren. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.

Stap 3

Voeg 50 gram boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de laatste 25 gram boter in een koekenpan en bak de haasjes, in 30 seconden per kant, goudbruin op hoog vuur. Serveer met de saus.

Eendenhaasjes met kersen-biersaus

Biertje erbij

Om de kersensmaak van het gerecht extra te accentueren kun je kiezen voor een bier met ongeveer dezelfde smaken. Ik zou zelf eerder de voorkeur hebben voor een wat zwaarder kersenbier, denk dan bijvoorbeeld aan de Cherry Chouffe of de Kasteel Rouge. Als dat niet helemaal je ding is kun je ook nog kiezen voor een zachte, ronde tripel of een dubbel

D'Achouffe Cherry Chouffe

Brasserie d'Achouffe
7.0 / 10
De kaboutertjes hebben hun kersjes in de brouwketel laten vallen. Gelukkig was dat niet zo erg. Want er is een heerlijk zoet kersenbier ontstaan, met een heel klein vleugje friszuur wat uit de kers komt.

Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Timur 14/07/2024
Positieve punten
Het is allemaal oke! Snelle bezorging!
Bekijk alle 6831 beoordelingen