FLENSJES MET KRIEKENSAUS

Tijn Bierbaas Title
Een van de vaste gasten bij kerstmalen is, naast altijd weer diezelfde ijstaarten, een saus met warme kersen. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van dit dessert. Alleen zouden wij Mister Hop niet zijn als we dit niet combineerden met de moeder der fruitbieren: een kriek. Warme kersen, kaneel, vrij veel suiker en heerlijk vanilleroomijs. Dat kan alleen maar goed gaan.

Stap 1

Breng in een steelpan de helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de kristalsuiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. 

Stap 2

Voeg de kersen toe en verwarm 3 minuten. Roer ondertussen het aardappelzetmeel met een beetje water glad en bind daarmee de saus.

Stap 3

Roer in een kom de bloem, het ei, de andere helft van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.

Stap 4

Verhit in een kleine koekenpan een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag. Herhaal dit een paar keer tot het beslag op is.

Flensjes bakken

Stap 5

Verdeel de flensjes over de borden, schep op elk stapeltje flensjes een bolletje ijs en schenk er wat kersen en saus overheen. Strooi poedersuiker over het geheel, zo heb je sowieso een witte kerst!

Flensjes met kriekensaus

Biertje erbij

Dit dessert gaat weer perfect samen met bieren waar rood fruit de hoofdrol speelt. Een kriek is waarschijnlijk net te licht om als afsluiter te gebruiken, maar een Kasteel Rouge past er perfect bij. Als je nog wat straffers zoekt kan ik de Sori Hybrid Treats Vol.4: Raspberry Cream Donut en de Blitz Brewing Chocolate Raspberry Layer Cake aanbevelen. Allebei Pastry Stouts met mooie, zoete tonen van rood fruit.

Van Honsebrouck Kasteel Rouge 33cl

Van Honsebrouck
7.2 / 10
Kasteel Rouge is Kasteel Donker versneden, een duur woord voor gemengd, met dezelfde kersenlikeur als in Mon Cheri bonbons. Een quadrupel met kersensmaak. Het is dus geen kriek. Dat je dat maar weet! Het bier is rijk aan smaak en om de zoetigheid aan te brengen is stevia gebruikt.
€2,50
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6344 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Ingrid 23/11/2023
Positieve punten
Tijdige leveringen
Verbeterpunten of tips
1 glas werd beschadigd afgeleverd. Zie mijn mail die ik communiceerde.
Bekijk alle 6344 beoordelingen