KERSTAPERITIEFJES

Tijn Bierbaas Title
Vóór ieder diner wat een beetje chique is begin je de avond met een aperitief. Zelf houd ik daar ook altijd wel van, een verfrissend drankje wat de smaakpapillen al wakker schudt. Om dit bierdiner in stijl te starten heb ik dan ook wat suggesties om zelf een simpel maar superlekker aperitiefje te kunnen schenken.

Black Velvet

Een van de oudste biercocktails, met maar 2 ingrediënten: een Stout en een mousserende wijn. Voor de wijn kun je kiezen voor een champagne, maar een cava of prosecco werken ook helemaal top, droge wijn is wel een betere optie als je het mij vraagt. Voor de Stout kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld een Guinness, niet al te sterk van smaak die mooi samen gaat met de wijn. Het aperitief maken bestaat uit slechts 2 stappen:
  1. Schenk een gekoeld champagneglas voor de helft vol met de Stout.
  2. Schenk de gekoelde mousserende wijn erbij.
  3. Serveer

Black & Tan

Bij het tweede drankje kun je iets sneller de fout in gaan, maar met een beetje geduld komt er een (in ieder geval voor het oog) schitterend resultaat uit. Voor de Stout zit je met een Guinness helemaal top, bij het lichtere bier zou ik voor een niet al te bitter bier kiezen.
  1. Schenk een bierglas halfvol met de Pale Ale.
  2. Pak een lepel en houd deze met de bolle kant naar boven op het halfvolle glas. Schenk voorzichtig de Stout over de omgekeerde lepel tot het glas helemaal gevuld is.

Black & Tan bier cocktail

Feestelijk bier

Als je een wijn als aperitief krijgt is het in veel gevallen een mousserende wijn, bijvoorbeeld een glaasje champagne. Waarom zou je dan champagnebier schenken? Voor een extra feestelijk begin kun je ook kiezen voor de Glitter Extravaganza van Dutch Bargain, het heeft niks met wijn te maken, maar door de glitters die in je glas ronddansen is het wel een topbegin van je kerstdiner.
Of, nog veel lekkerder, een bier dat heeft gerijpt op wijnvaten! Bij Brasserie Dubuisson hebben ze al vaker bewezen dat ze bieren en wijnen op uitmuntende wijze kunnen samenbrengen, de Bush De Charmes is weer zo'n pareltje. De Bush Blonde gerijpt op vaten van witte Bourgogne, het zou zelfs de niet bier-drinkers positief kunnen verrassen!

Champagnebier

Brasserie Dubuisson Bush De Charmes

Brasserie Dubuisson
7.8 / 10
Bush De Charmes is Bush Blonde gerijpt op eikenhouten vaten waar vroeger witte Bourgogne wijn in heeft gezeten. Van wijn weet ik dat het bijna net zo lekker is als bier, dus het rijpen van Bush Blonde in die vaten eindigt met the best of both worlds. Heerlijk lichtbitter blond bier met tropisch fruit aroma’s en een bloemig karakter, wat resulteert in een bier met versterkte eigen smaken plus nog eens aroma’s en smaken van wijn. Optimaal genieten! 
€20,50
75cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6780 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Max 15/06/2024
Positieve punten
De soort van persoonlijke noot bij elk biertje.
Verbeterpunten of tips
Een bepaalde mogelijkheid om bepaalde zaken tot je favorieten te kunnen zetten. Bijv obv biersoort, of brouwer. En dan wellicht ook met een alert functie?(heb nu net voor 't eerst Dragon's Milk Triple Mash (2024) en wil er als de kippen bij zijn als de volgende komt!)
Bekijk alle 6780 beoordelingen