MISTER HOP BIERSTROOP

Een eenvoudige smaakmaker

Chris Bierbaas Title

Inleiding:

Je eigen bierstroop maken is gemakkelijker dan je zou denken en ook nog eens super lekker over een pannenkoek, door een dessert of om te combineren met een kaasplank. Bierstroop kun je (afhankelijk van je eigen smaak) maken met je favoriete Quadrupel, Stout of zelfs IPA als basis of, misschien nog wel veel beter, met dat ene bier waar je nog flessen van hebt staan terwijl je hem achteraf toch niet zo lekker vond. Vanaf vandaag verdwijnt er dus nooit meer een bier door de gootsteen, want bier verspillen is zonde! 

Bereiding:


Stap 1:

Zet een ruime pan op hoog vuur. En met ruim bedoel ik ook echt: RUIM! Tijdens het maken van bierstroop kan alles flink schuimen en heel heet worden. Dus overkoken wil je echt niet.

Stap 2:

Verwarm het water samen met de suiker en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.

Stap 3:

Schenk de helft van het bier voorzichtig bij het suikerwater, voeg de kaneel en jeneverbessen toe en warm het geheel al roerend op tot een rollende kook. 

Stap 4:

Laat de bierstroop afhankelijk van de dikte die je wilt bereiken 5-10 minuten flink koken, haal de pan voorzichtig van het vuur en blus de bierstroop af met de rest van het bier.

Let op! 

Tijdens het afblussen kan de pan flink gaan schuimen!

Stap 5:

Laat de bierstroop afkoelen tot kamertemperatuur en geniet!

Rochefort 10

Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy
8.4 / 10
De allerbekenste van het Rochefort trio. Met 11,3% een zware jonge. Een echt degusteer bier met zoetigheid, alcohol, kruidigheid en donker gedroogd fruit. Met een lekker pittig kaasje op de bank genieten.
Bierstroop zelf maken

Officieel beoordeeld en getest

door 6710 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Robin 22/05/2024
Positieve punten
Aanwisselend aanbod, vaak nieuwe bieren, en natuurlijk de persoonlijke boodschap 🍺🍺
Verbeterpunten of tips
Ga vooral zo door!!
Bekijk alle 6710 beoordelingen