PIEROGI - POOLSE DUMPLINGS

Fluweelzachte, Poolse dumplings!

Tijn Bierbaas Title

Recept voor Pierogi

We kennen dumplings vooral uit de Aziatische keuken, maar ook in Europa kun je soortgelijke hapjes vinden! Met name de Poolse Pierogi is hier een zeer bekend voorbeeld van. Ze lijken dan ook wel heel veel op de Aziatische variant. Een envelopje van deeg met een lekker, hartige vulling die gekookt zijn in water.
Er zijn heel veel verschillende recepten om een Pierogi te maken. Hier heb ik dan ook een basisrecept voor je opgeschreven, maar voel je vooral vrij om te experimenteren met andere kruiden! Met dit recept heb je in ieder geval al een heerlijk gerechtje wat je als snack of bijgerecht kunt serveren.

Het stappenplan

  1. Vul een grote kom met het bloem en zout, mix het geheel door elkaar.
  2. Verhit het water en de boter in een steelpannetje totdat de boter helemaal is gesmolten. Het water moet niet koken.
  3. Meng in de kom de bloem met de inhoud van het pannetje. Zorg dat er een grof deeg ontstaat, hiervoor kun je het beste een houten lepel gebruiken.
  4. Gebruik een mixer met deeghaken en mix het geheel op middelhoge snelheid tot een elastische, niet plakkerige deegbal. Vorm met je handen een mooie bal van het deeg en laat in vershoudfolie een half uur rusten.
  5. Ondertussen snipper je de ui en ris je alle blaadjes van de takjes tijm. Voeg een beetje olie toe aan een koekenpan en bak de uitjes en tijm tot de ui glazig is. Voeg hier het gehakt en de bouillon aan toe, laat het op een laag vuur rustig garen. Breng op smaak met peper en zout en laat even staan. Het mengsel mag een beetje vochtig zijn en hoeft dus niet drooggekookt te worden.
  6. Verspreid wat bloem over je aanrecht en snijd het deeg in 3 gelijke delen. De delen die je niet gebruikt pak je weer in in folie, zodat het niet uitdroogt. Rol 1 deel uit tot een grote, dunne plak van enkele millimeter dikte. Pak een uitstekers en haal zoveel mogelijk ringen uit je deeg.
  7. Gebruik een theelepel om iedere cirkel te vullen met je vleesmix. Vouw daarna het deeg om het vlees heen zodat je een half maantje krijgt. Druk de randjes goed aan elkaar.
  8. Herhaal ditzelfde met de 2 andere deegballen, totdat al het deeg en vlees op is. Bewaar alle gevormde pierogi's tussen schone, bebloemde theedoeken
  9. Pak een grote pan en een schuimspaan en vul de pan met flink wat water. Voeg zout toe aan het water en breng aan de kook. Kook de pierogi's in batches van ongeveer 6 per keer, ze zijn klaar als ze blijven drijven. Schep ze er daarna uit met de schuimspaan.
  10. Om de pierogi's een lekker knapperig randje te geven, kun je er nog voor kiezen om ze even af te bakken in een warme koekenpan met wat olie.

TankBusters / Szynkarnia / Piwna Stopa Let Me In

TankBusters
7.6 / 10
Dit bier praat tegen je en als je slim bent laat je 'm heel snel binnen. Een erg fijne Engelse Porter met smaken van pure chocolade en noten en dat allemaal met een lichte roasty smaak.

Officieel beoordeeld en getest

door 6780 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Peter 16/06/2024
Positieve punten
Aanbod met topbieren in diverse stijlen
Verbeterpunten of tips
Ik zou graag weten hoe vers een IPA is, dus de brouwdatum moet m.i. makkelijk te vinden zijn
Bekijk alle 6780 beoordelingen