POFFERTJES MET HARING EN RODE BIET

Tijn Bierbaas Title
Met dit gerechtje kun je heel veel kanten op. Het kan als amuse, voorgerecht en zou zelfs als tussengerecht niet misstaan. Het ligt er dus maar net aan hoeveel gangen je je gasten wil voorschotelen. Het recept is voor 25 personen, dat zou dan als amuse zijn, voor ieder één poffertje. Als je het als voorgerecht serveert kun je ervoor kiezen om meerdere poffertjes per persoon te maken. Let wel op dat iedereen nog genoeg ruimte overhoudt voor de rest van het menu!

Stap 1

Doe de bloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom

Stap 2

Klop al roerend de melk erdoor en vervolgens ook het ei. Zet het beslag daarna voor 10 minuten weg.

Stap 3

Schep ondertussen de zure room in een kommetje en meng de fijngehakte bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verwarm een poffertjespan op het vuur en als deze goed heet is bestrijk je hem met roomboter of olie.

Gratis tipje

Als je geen poffertjespan hebt kun je de poffertjes ook vervangen door blini’s!

Stap 5

Schenk het beslag in de kuiltjes. Wanneer er belletjes op de poffertjes komen schep je ze met een vork om. Bak de poffertjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en ga door tot al je beslag op is.

Poffertjes met haring en rode biet

Stap 6

Verdeel de poffertjes over amuse bordjes of een grote schaal. Leg met een heel klein lepeltje een toefje bieslookroom op elk poffertje. Leg de haring en de blokjes biet hier bovenop en maak af met een beetje fijngesneden bieslook.

Nog een gratis tipje

Als er iemand niet van haring houdt zou je bijvoorbeeld ook gerookte zalm kunnen gebruiken.

Biertje erbij

Vis moet zwemmen, en zeker niet altijd in wijn. Een vette vis als haring gaat heerlijk samen met verschillende blonde bieren. Denk bijvoorbeeld aan de Lamme Goedzak van de Scheldebrouwerij (uit de provincie Zeeland, dus die weten wel wat er bij vis past), een wat zwaardere Duits & Lauret Extra Blond, of de licht ziltige Dutch Bargain Seawise. Met de Seawise heb je ook nog een beetje citrus in de smaak en, net zoals de Scheldebrouwerij, kun je deze brouwerij aan de Zeeuwse Kust vinden.

Schelde Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij
7.3 / 10
De levensgenietende vriend van Tijl Uilsepiegel is een Bourgondisch bier. Milder dan de tripel maar wel vol van karakter. Fruitig met een prikkelende bitterheid.

Liever een grotere fles?
[button /products/schelde-lamme-goedzak-75cl]Schelde Lamme Goedzak 75cl →[/button]
€2,95
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6661 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Thomas 23/04/2024
Positieve punten
Niks negatiefs
Bekijk alle 6661 beoordelingen