TOMAHAWK STEAK

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn

Niels & Bastiaan | BBQPROOF Bierbaas Title

Bereiden van de Tomahawk Steak op de BBQ


Dat heel erg lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijzen we met dit BBQ recept. Met een voorbereiding van slechts 20 minuten en een bereidingstijd van een half uurtje kan jij de BBQ-held van de avond uithangen.

Bereid je BBQ voor op 160 graden voor indirect grillen

Voorbereiding 

  1. Het is belangrijk eerst je vlees op kamertemperatuur te laten komen. Strooi vervolgens zout op alle kanten van het vlees en druk het zachtjes aan. Laat het zout tien minuten intrekken, je ziet na deze tien minuten dat er vocht uit het vlees is gekomen. 
  2. Meng het paprikapoeder met de chilipoeder. Let hierbij wel op de juiste verhouding, je wilt het niet te pittig maken. Proef dus even! Strooi vervolgens je kruidenmix over de Tomahawk Steak en wrijf het in het vlees. Laat dit vervolgens weer 15 minuten intrekken. 
  3. Als laatste strooi je suiker over het vlees en laat je het nog vijf minuten rusten. 

Bereiden Tomahawk Steak

  1. Leg de Tomahawk Steak met kerntemperatuur meter (ingesteld op 50 graden) op de indirecte zone. Dus niet direct boven de kolen. Wanneer de steak een kerntemperatuur heeft van 50 graden haal je deze van de BBQ. 
  2. Vervolgens stook je de BBQ naar een hoge temperatuur voor direct grillen. Let op: Dit hoeft maar zon 30 seconden per kant, let goed op dat je je vlees niet aan laat branden, maar zorg voor een mooie bruine krokante korst. De suikers zullen in dit proces karamelliseren. 
  3. Je steak is nu klaar, maar wacht nog even met aanvallen. Het is belangrijk voor de smaak en malsheid om het zo'n 15 minuten te laten rusten. Snijd het vlees vervolgens met een scherp mes in dunne plakjes. Vergeet het gerecht niet te combineren met een heerlijk bier. 

Bekijk alle bieren

Combineer het juiste bier bij dit heerlijke BBQ-Gerecht

In samenwerking met Niels & Bastiaan van BBQproof combineren we bijzondere BBQ-gerechten met heerlijke bieren om zo spannende smaaksensaties te creëren. Deze Tomahawk steak heeft smaken van paprika, chili, rook en gecarameliseerde suiker. Dit sluit perfect aan bij het zoete karakter van de Kees - Caramel Fudge Stout.

Organiseer jij komend weekend een heerlijke BBQ voor vrienden en familie? En wil je graag advies over smaakcombinaties, vraag mijn kompanen om raad en daad. 

Bekijk alle recepten
Kees Caramel Fudge Stout

Kees
8.1 / 10
Toetjesbier. Dikke stroperige olie om je keel mee te smeren. Kees gooit er caramel, chocolade, koffie en hopjes in. Verleidelijk om hier teveel van te drinken. Maar teveel bestaat niet. Tevreden wél.
Tomahawk Steak op de BBQ

Officieel beoordeeld en getest

door 6710 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Robin 22/05/2024
Positieve punten
Aanwisselend aanbod, vaak nieuwe bieren, en natuurlijk de persoonlijke boodschap 🍺🍺
Verbeterpunten of tips
Ga vooral zo door!!
Bekijk alle 6710 beoordelingen