TORENTJE VAN BLOEDWORST, PEPERKOEK EN TUTTIFRUTTI

Tijn Bierbaas Title
Ook bij dit tussengerecht heb ik weer even bij de brouwers uit Arcen gekeken. Een mooi klein gerechtje met winterse tonen en met een mooie subtiele rol voor het pareltje van Hertog Jan. De donkere, zoete tonen uit het gerecht gaan mooi samen met herfstbokken, of dubbelbieren. Zo proef je ook wat van de kandijtonen terug in het bier, denk dan bijvoorbeeld aan de Vlaamse klassieke smaken van St. Bernardus Pater 6 en Westmalle Dubbel. Maar ook de Texels Dubbel gaat heel mooi samen met deze toren.
Begin met dit gerecht een dag voordat je gaat eten, daardoor komt de smaak van het bier véél beter tot zijn recht.

Stap 1

Schenk het bier in een afsluitbare bak en leg het fruit hierin. Zet de bak in de koeling en laat hem daar voor een nacht staan.

Stap 2

Zet een steelpan op een laag vuurtje en doe het gewelde fruit en het bier in een steelpan en laat het voor 30 minuten zachtjes inkoken. Laat het fruit daarna afkoelen en snijd in grove stukken.

Stap 3

Snijd de bloedworst in plakjes van 1 centimeter. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes knapperig.

Stap 4

Steek rondjes uit de peperkoek van ongeveer dezelfde grootte als de plakken bloedworst. Vorm torentjes met als basis peperkoek, dan bloedworst en een dakje van de tuttifrutti.

Torentje van bloedworst, peperkoek en tuttifrutti

Westmalle Trappist Dubbel

Westmalle
7.5 / 10
Gebrouwen sinds 1856 en in 1926 voor het laatst aangepast. Dus deze dubbel is al ruim 90 jaar oud. Het is een mooi uitgebalanceerd bier. Er komen veel aroma’s vrij, fruitig met banaan, een volle body met de smaak is van karamel en en geroosterde mout. De afdronk is droog, fruitig en licht bitter.
€2,30
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6710 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Sander 16/05/2024
Positieve punten
Super
Bekijk alle 6710 beoordelingen