ROTHAUS BROUWERIJ

De Rothaus brouwerij uit heet Hochschwarzwald brouwt niet alleen hele mooie bieren maar heeft ook veel oog voor natuur en omgeving. 

De Rothaus Brouwerij, met aandacht voor omgeving en klimaat

De Rothaus brouwerij is gelegen in het Hochschwarzwald. Het mooiste stukje natuur van Duitsland, zo zeggen ze zelf. De brouwerij is er dan ook alles aan gelegen om deze omgeving te bewaren in zijn schoonheid. De brouwerij is een voorloper als het gaat om het gebruik van hernieuwbare energie en heeft daarnaast een verdrag ondertekend om het klimaat te beschermen. De brouwerij draait daarnaast volledig op zonne-energie.

Rothaus Brouwerij

De brouwerij en de streek worden gekenmerkt door hun nauwe band met het vaderland, hun gevoel voor traditie en hun moderniteit. Al meer dan 225 jaar is de Badische Staatsbrauerei Rothaus AG nauw verbonden met het Zwarte Woud. Zij zijn een belangrijke werkgever in deze economisch minder ontwikkelde regio. "In Rothaus hebben we al sinds 1791 onze passie voor brouwen. Traditionele ambachtelijke methodes, het Rothaus-brouwproces, uitstekende regionale ingrediënten en kristalhelder, zacht water uit onze zeven bronnen vormen de perfecte basis voor onze kwaliteitsbieren, waaronder de populaire Tannenzäpfle".

Een stukje historie

De brouwerij werd door het Benedikterinerkloster St. Blasien opgericht in het jaar 1791 pal naast Gaststätte “Zum Roten Haus”. Al snel ontstond er een grote vraag naar het bier van de Rothaus Brauerei. Om aan deze blijvende vraag te voldoen werd de brouwerij in 1842 tot 1846 grondig verbouwd en gemoderniseerd. De brouwerij kreeg door de jaren heen met meerdere branden te maken en moest opnieuw opgebouwd worden. Door de jaren heen werden meerdere moderniseringen toegepast. 

Brouwerij van Rothaus bier

Het Tannenzäpfle bier

Het huidige bekendste bier van deze brouwerij is de Tannenzäpfle. Dit bier werd voor het eerst gebotteld in een 0,33 fles in 1956, terwijl in die tijd de 0,7 fles in Duitsland de standaard was. Het etiket van het bier is nog grotendeels gelijk gehouden aan de eerste uitgave in 1956. De Rothaus Tannenzäpfle is de klassieker van de brouwerij. 

Tannenzäpfle bier van Rothaus

De brouwerij van Rothaus bier

De brouwerij is vandaag de dag volledig gemoderniseerd en voldoet aan de laatste technieken met veel oog voor duurzaamheid. De bieren worden echter gebrouwen volgens traditionele recepturen met een rijke historie. 

Brouwerij Rothaus

Officieel beoordeeld en getest

door 6780 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Kitty 20/06/2024
Positieve punten
Snelle levering, goede biertjes en fantastische beschrijvingen bij de biertjes.
Bekijk alle 6780 beoordelingen