BROUWERIJ BIRD BREWERY

Een brouwerij ontstaan uit een gezamenlijke hobby, speelse namen en gave samenwerkingen.
4 Bird Brewery bieren

Brouwerij Bird Brewery

Twee jongens die als gezamenlijke hobby vogelspotten hadden en beiden reeds ondergedompeld waren in de Nederlandse speciaalbier wereld, startten een brouwerij in Amsterdam. Voor de bieren die ze gingen maken zouden ze vogelnamen gebruiken en daar speelse varianten op verzinnen. En zo ontstonden onder andere de Fuut Fieuw, de Rumoerige Roodborst, de Nognietnaar Huismus en de Vink Heerlijk. Namen voor bieren die het publiek aanspreekt. Een mooie combinatie dus. 

Prijswinnende bieren

Vrij snel nadat hun bieren verkrijgbaar waren bleek dat de kwaliteit gewaardeerd werd. In 2017, nog geen jaar nadat de brouwerij gestart was, ontving Bird Brewery diverse prijzen voor hun Red IPA Rumoerige Roodborst en hun saison Datisandere Koekoek. En werden hiermee direct verkozen tot de beste bieren in hun categorie.

Vogelhuis en Groen nest

Bird brewery wil dmv het planten van bomen de impact van de bierwereld op de natuur beperken, en plant in samenwerking met diverse gepassioneerde horecazaken en speciaalzaken voor ieder geschonken liter bier één boom. Deze Groen Nesten hebben samen gezorgd voor 50.000 geplante bomen in 2019. Het doel voor 2020 staat op 200.000 bomen. Hoe fantastisch zou dat zijn?!

Nieuw proeflokaal

In 2018 besloten de heren van Bird Brewery dat ze een proeflokaal wilden openen. Hiervoor namen ze deel aan een actie van Staatsbosbeheer en wonnen ze de pitch met hun idee om een op vogels geïnspireerde horecazaak te openen die dicht bij de natuur staat en een creatief en duurzaam concept behelst. In 2019 is in Amsterdam daarom heel toepasselijk The Birdhouse geopend!


Officieel beoordeeld en getest

door 6535 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Mark 21/02/2024
Positieve punten
Superhandige webshop met een goede zoekfunctie en werkende filters. De Untappd koppeling is zeker een van de grootste pluspunten!
Verbeterpunten of tips
Ik mis de stickers bij de bestellingen, zo krijg ik mn bier koelkast in de schuur nooit vol geplakt 😅
Bekijk alle 6535 beoordelingen