BROUWERIJ DUTCH BARGAIN

Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een flesje DB bemachtigt, verliest de brouwerij er een. Dus met een Dutch Bargain in de hand, ben jij altijd de winnaar.
10 Dutch Bargain bieren
Dutch Bargain Dave's Double Down IPA
Dutch Bargain Signatures 2020 #9 AHOY! That's a Nautical Term
Dutch Bargain India Pale Ale
Limited
Dutch Bargain Lockdown Edition Mango Meringue Pie
Dutch Bargain Tripel
Dutch Bargain Tripel Tripel 8%
7.2
Dutch Bargain Seawise
Dutch Bargain Seawise Weizen 4.3%
7.7

Brouwerslokaal

In 2012 startten Stijn Jordans en Marc Menue aan de Markt in Groede, in de provincie Zeeland, met een brouwerij in het Restaurant De Drie Koningen. Als gevolg van het succes van deze Brewpub gingen ze op zoek naar mogelijkheden om dit verder te brengen. Samen met de brouwmeester Thibo Baccarne uit Antwerpen begonnen ze met de uitbreidingsplannen in 2014. Brouwerslokaal was geboren.

Ontstaan van Dutch Bargain 

Tot aan 2016 brouwden zij hier enkel het biermerk Marckensteijn (Marc en Stijn). Dit werd echter exclusief voor in de eigen Brewpub en een aantal exclusieve (sterren)restaurants in de omgeving gebrouwen.
In 2016 hebben zij met z’n drieën een 2e biermerk opgericht, genaamd ‘Dutch Bargain’. Met dit merk willen ze de Nederlandse (en later Europese en wereld-)markt veroveren.
Ze worden gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Ze brouwen bieren om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de wereldse biercultuur, allemaal vanuit het mooie Zeeland.
Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een flesje DB bemachtigt, verliest de brouwerij er een. Dus met een Dutch Bargain in de hand, ben jij altijd de winnaar.

Bieren van Dutch Bargain

Momenteel bestaat de core range uit 5 bieren; Imperial Pale Ale, Imperial Russian Stout, Imperial Zeeuws Blond, Tripel en SeaWise. Kenmerkend voor al deze bieren zijn de complexiteit, unieke toevoegingen en de balans tussen alle smaakcomponenten.
Daarnaast brengt DB in 2019 elke maand een nieuwe Limited uit in de ‘Signature Editions’ serie. Dit zijn wat extremere bieren, waarvan de blikken alle 12 zijn ontworpen door 12 verschillende artiesten. Van tattoo-artiesten en cartoontekenaars tot aan een kleuter (tekenwedstrijd) en fotograaf. 
Ze doen steeds meer in blik, omdat ook zij geloven dat dit de toekomst is. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen.
Ook houden ze van experimenteren met kettle sours, barrel aging, distillaten en unieke collabs. In 2020 kun je nog veel nieuwe bieren van deze brouwers verwachten!

Het Brouwerslokaal, proeflokaal van Dutch Bargain 

Last but nog least zijn ze bezig met de renovatie van een oude gymzaal (ook in Groede), welke wordt omgebouwd tot ‘Het Brouwerslokaal’. Dit wordt echt het proeflokaal van Dutch Bargain. De brouwinstallatie uit De Drie Koningen verhuist hier naartoe en daarnaast zal er een keuken komen waar 100% met lokale leveranciers en ingrediënten gewerkt zal worden. De verwachting is dat de deuren halverwege 2020 zullen openen, dus houdt de sociale kanalen van Brouwerslokaal en Dutch Bargain in de gaten!

Officieel beoordeeld en getest

door 3205 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Maarten 16/01/2021
Positieve punten
Ruime keuze, interessante bieren. Site wwrkt goed, bestellingen op tijd verzonden en anel in huis.
Verbeterpunten of tips
Geen op het moment
Bekijk alle 3205 beoordelingen