BROUWERIJ DUTCH BARGAIN

Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een blikje DB bemachtigt, verliest de brouwerij er een. Dus met een Dutch Bargain in de hand, ben jij altijd de winnaar.
19 Dutch Bargain bieren

Brouwerslokaal

In 2012 startten Stijn Jordans en Marc Menue aan de Markt in Groede, in de provincie Zeeland, met een brouwerij in het Restaurant De Drie Koningen. Als gevolg van het succes van deze Brewpub gingen ze op zoek naar mogelijkheden om dit verder te brengen. Samen met de brouwmeester Thibo Baccarne uit Antwerpen begonnen ze met de uitbreidingsplannen in 2014. Brouwerslokaal was geboren.

Ontstaan van Dutch Bargain 

Tot aan 2016 brouwden zij hier enkel het biermerk Marckensteijn (Marc en Stijn). Dit werd echter exclusief voor in de eigen Brewpub en een aantal exclusieve (sterren)restaurants in de omgeving gebrouwen.
In 2016 hebben zij met z’n drieën een 2e biermerk opgericht, genaamd ‘Dutch Bargain’. Met dit merk willen ze de Nederlandse (en later Europese en wereld-)markt veroveren.
Ze worden gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Ze brouwen bieren om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de wereldse biercultuur, allemaal vanuit het mooie Zeeland.
Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een flesje DB bemachtigt, verliest de brouwerij er een. Dus met een Dutch Bargain in de hand, ben jij altijd de winnaar.

Bieren van Dutch Bargain

Sinds 2023 bestaat hun core range uit 7 bieren: Designated Dryver, Seawise, Zeeuws Blond, Coastal IPA, Pacific Haze, Zuidwester en Woest.
Kenmerkend voor al deze bieren zijn de complexiteit, unieke toevoegingen en de balans tussen alle smaakcomponenten.
Daarnaast brengt DB sinds 2019 elke maand een nieuwe Limited uit in de ‘Signature Editions’ serie. Dit zijn wat extremere bieren, waarvan de blikken alle 12 zijn ontworpen door 12 verschillende artiesten. Van tattoo-artiesten en cartoontekenaars tot aan een kleuter (tekenwedstrijd) en fotograaf. 
Ze doen tegenwoordig bijna alles in blik, omdat ook zij geloven dat dit de toekomst is. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen.
Ook houden ze van experimenteren met kettle sours, barrel aging, distillaten en unieke collabs. Voortaan kun je nog veel meer nieuwe bieren van deze brouwers verwachten!

Het Brouwerslokaal, proeflokaal van Dutch Bargain 

Last but nog least zijn ze een tijd lang bezig geweest met de renovatie van een oude gymzaal (ook in Groede), welke werd omgebouwd tot ‘Het Brouwerslokaal’. Dit is nu echt het proeflokaal van Dutch Bargain. De brouwinstallatie uit De Drie Koningen verhuisde hier naartoe en daarnaast is er een keuken gekomen waar 100% met lokale leveranciers en ingrediënten gewerkt zal worden. Een van mijn bierbazen is hier al geweest en de kwaliteit van het eten doet niet onder voor sterrenrestaurants.
Houd de sociale kanalen van Brouwerslokaal en Dutch Bargain in de gaten!

Officieel beoordeeld en getest

door 6698 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Stefanie 05/05/2024
Positieve punten
Ik ben erg blij met bijna alles. Zeer mooie ondersteuning en goede selectie bier.
Verbeterpunten of tips
technische verbetering als ik iets uit Duitsland wil bestellen voor mijn vriendin in Nederland. Is alleen mogelijk als gast, het komt niet van de homepage in Duitsland of die in Nederland. Ondersteuning kon ook niet helpen. Lagere verzendkosten zouden ook geweldig zijn.
Bekijk alle 6698 beoordelingen