BROUWERIJ PÕHJALA

Põhjala, vernieuwend, verbazingwekkend en vol smaken.
23 Põhjala bieren

Põhjala, Estland op zijn (b)est

In 2011 startten vier bierfanaten uit Talinn een kleine brouwerij. Zij brouwden toen nog op relatief kleine basis en huurden vooral capaciteit bij andere brouwerijen. De beginperiode stond vooral in het teken van experimenteren en innoveren. Daarvoor werd ook een van de brouwers van de Schotse brouwerij Brewdog gecontracteerd. Vervolgens werd besloten dat een eigen brouwerij geen overbodige luxe was en werd in 2013 gestart met de bouw van het pand. Põhjala zoals we het nu kennen was geboren.

Extreme smaken, experimenten en collaborations

Het eerste commercieel verkrijgbare bier van Põhjala was de Öö. Een Baltic Porter met dikke heftige smaken van laurier en chocolade. Ook de even bekende Must Kuld is ondertussen een icoon in zijn bierstijl. Die heftige smaken bleven ook in hun volgende bieren terugkomen, met zeer variërende stijlen. Van session IPA’s tot Barrel Aged Stouts en alles daartussenin en omheen. Veel van hun bieren worden tegenwoordig met andere brouwerijen samen gebrouwen. To Øl, De Molen, Brussels Beer Project zijn daar geen onbekenden. 

Põhjala’s bierfesival: Talinn Craft Beer Weekend

Als organisator van één van de grootste bierfestivals van Europa heeft Põhjala een flinke bekendheid opgebouwd, waar duizenden mensen voor naar de hoofdstad van Estland trekken. Grote namen in de brouwerijwereld als Stillwater, Brew By Numbers (BBNo), Omnipollo, Struise en AFBrew zijn al meerdere keren aanwezig geweest. 

Põhjala Cellar Series

De Cellar Series van Põhjala is een van de meest bekende series wat betreft bewaarbieren. Van op chardonnayvaten gerijpte saisons als de Põhjala Ülo tot Islay whisky barrel-aged imperial stouts als de Põhjala Pime Öo Islay BA, er is veel te vinden. Sommige bieren zijn zo populair, maar zo lastig verkrijgbaar dat een prijs van tientallen euro’s per flesje niet raar is.


Officieel beoordeeld en getest

door 6344 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Winston 23/11/2023
Positieve punten
Hij was goed verpakt snel geleverd waren top bieren
Bekijk alle 6344 beoordelingen