BROUWERIJ PÕHJALA

Põhjala, vernieuwend, verbazingwekkend en vol smaken.
21 Põhjala bieren
Nieuw
Põhjala Virmalised X
Top 10
Estland
Põhjala Pirniraks
Põhjala Pirniraks Zuurbier 3,8%
6.9
Top 10
Wit
Põhjala Udune
Põhjala Udune Wit 4,5%
7.0
Top 10
Estland
Põhjala Punane Laager
Top 10
Estland
Põhjala Double Kosmos
Top 10
Barley Wine
Põhjala Rudolf (Cellar Series)
Top 10
Porter
Põhjala Kodu
Põhjala Kodu Porter 10,6%
7.9
Põhjala Chocolate Porter
Põhjala / Cloudwater Spelt Incorrectly
Põhjala / Cloudwater Spelt Incorrectly
THT: BBD: MHD: 03/2024 | -10%
IPA 4,5%
7.8
Põhjala Virmalised Blik
Põhjala Virmalised Blik
THT: BBD: MHD: 04/2024 | -10%
IPA 6,5%
7.6
Põhjala Gimme Danger Glutenvrij / Glutenfree
Põhjala Öö
Põhjala Öö Porter 10.5%
7.9

Põhjala, Estland op zijn (b)est

In 2011 startten vier bierfanaten uit Talinn een kleine brouwerij. Zij brouwden toen nog op relatief kleine basis en huurden vooral capaciteit bij andere brouwerijen. De beginperiode stond vooral in het teken van experimenteren en innoveren. Daarvoor werd ook een van de brouwers van de Schotse brouwerij Brewdog gecontracteerd. Vervolgens werd besloten dat een eigen brouwerij geen overbodige luxe was en werd in 2013 gestart met de bouw van het pand. Põhjala zoals we het nu kennen was geboren.

Extreme smaken, experimenten en collaborations

Het eerste commercieel verkrijgbare bier van Põhjala was de Öö. Een Baltic Porter met dikke heftige smaken van laurier en chocolade. Ook de even bekende Must Kuld is ondertussen een icoon in zijn bierstijl. Die heftige smaken bleven ook in hun volgende bieren terugkomen, met zeer variërende stijlen. Van session IPA’s tot Barrel Aged Stouts en alles daartussenin en omheen. Veel van hun bieren worden tegenwoordig met andere brouwerijen samen gebrouwen. To Øl, De Molen, Brussels Beer Project zijn daar geen onbekenden. 

Põhjala’s bierfesival: Talinn Craft Beer Weekend

Als organisator van één van de grootste bierfestivals van Europa heeft Põhjala een flinke bekendheid opgebouwd, waar duizenden mensen voor naar de hoofdstad van Estland trekken. Grote namen in de brouwerijwereld als Stillwater, Brew By Numbers (BBNo), Omnipollo, Struise en AFBrew zijn al meerdere keren aanwezig geweest. 

Põhjala Cellar Series

De Cellar Series van Põhjala is een van de meest bekende series wat betreft bewaarbieren. Van op chardonnayvaten gerijpte saisons als de Põhjala Ülo tot Islay whisky barrel-aged imperial stouts als de Põhjala Pime Öo Islay BA, er is veel te vinden. Sommige bieren zijn zo populair, maar zo lastig verkrijgbaar dat een prijs van tientallen euro’s per flesje niet raar is.


Officieel beoordeeld en getest

door 6698 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Stefanie 05/05/2024
Positieve punten
Ik ben erg blij met bijna alles. Zeer mooie ondersteuning en goede selectie bier.
Verbeterpunten of tips
technische verbetering als ik iets uit Duitsland wil bestellen voor mijn vriendin in Nederland. Is alleen mogelijk als gast, het komt niet van de homepage in Duitsland of die in Nederland. Ondersteuning kon ook niet helpen. Lagere verzendkosten zouden ook geweldig zijn.
Bekijk alle 6698 beoordelingen