IPA BIER KOPEN

Iedere week nieuwe en verse IPA's

Name Bierbaas

De lekkerste IPA's kopen


Steeds meer brouwerijen wagen zich aan deze stijl, met uitschieters van White IPA's naar Black IPA's en New England IPA's naar Tripel IPA's. Zelfs de overwegend klassieke Belgische abdijbrouwers beginnen zich aan IPA's te wagen. 

Divers, smaakvol en boordevol Hop!

Bij het brouwen van IPA's worden voornamelijk Amerikaanse hopsoorten gebruikt die zorgen voor een tropische smaakexplosie. De verschillende stijlen en verschillende wijze van brouwen en gebruikte ingrediënten zorgen voor een grote diversiteit. Voor welke IPA kies jij?
De Smokkelaar Double IPA Limited Edition
33CL
8,8%
7.5
Rascals Yankee White IPA
Rascals Yankee White IPA Wit 5%
7.2
€3,70
33CL
5%
7.2
Limited
Puuro Sluukske
Puuro Sluukske IPA 7%
0
€2,90
33CL
7%
Troubadour Magma Hop Twist 33cl
33CL
7%
8.3
Stone Barrel Mojo IPA
Stone Barrel Mojo IPA IPA 6%
7.3
€5,05
44CL
6%
7.3
Limited
Frau Gruber Idaho 7 DDH IPA
Frau Gruber Idaho 7 DDH IPA IPA 6,6%
7.9
€6,80
44CL
6,6%
7.9
Anderson's Nelancholia NEIPA
Anderson's Nelancholia NEIPA IPA 7,7%
7.3
€4,95
33CL
7,7%
7.3

Hoppig, Fris, Bitter of Fluweelzacht.

Zoals hierboven benoemd zijn IPA's er is alle soorten en maten. Van de toch wel klassieke maar prijswinnende Jopen Mooie Nel tot de Omnipollo Hilma, waar letterlijk hamburgers en frites in het brouwproces gebruikt zijn. Smaken van IPA's reiken van extreembitter, naar fluweelzacht. Vaak fruitig, maar zeker niet te zoet! Wil je de nieuwste IPA's kopen, een overzicht vind je hier!

Indian Pale Ale, uit Groot Brittanië natuurlijk!

IPA's vinden hun oorsprong in de tijd dat de VOC nog bestond, en Michiel de Ruyter nog admiraal was. India was nog een kolonie van Groot Brittanië en de daar gelegerde Britse soldaten moesten ook in hun dagelijkse Ale voorzien worden. De lange zeereis deed het Engelse bier echter geen goed. Om dit tegen te gaan voegden de Engelse brouwers extra Hop toe. Op deze manier was het bier in Engeland extra sterk en bitter. Tegen de tijd dat het bier aankwam in India was het perfect van smaak voor de tropische troepen. Houdbaarheid doormiddel van Hop. 

Tegenwoordig moedigen veel brouwers je aan hun IPA's zo vers mogelijk te drinken. De smaak van de hop willen ze zo goed mogelijk overbrengen, en dat gaat het beste bij een verse IPA. Hop-aromas zijn namelijk erg vluchtig. 

Voor IPA-der wat wils!

IPA's zijn zoals eerder gezegd in alle soorten en maten verkrijgbaar. Wil je een heftige IPA kopen, neem dan een Double IPA zoals Kees - Double IPA, of zelfs een krachtige IPA zoals de Het Uiltje - Dr. Raptor  als je echt een bittere bom wilt. Ben je juist op zoek naar een IPA voor in de zon met een fruitige toets neem dan bijvoorbeeld een 100 Watt - Orchestra of Angels. Iets lichter in alcohol? Geen probleem, kies een Session IPA zoals Eeuwig Zonde - Session IPA. Toch liever een Black IPA met de smaak van gebrande mouten? Kies voor Van Moll - Black Metal Manita.