IPA

Deze bierstijl vindt zijn herkomst in de tijd van de Britse Koloniën. De Britse kolonisten wilden namelijk maar wat graag genieten van hun eigen bier op de overzeese koloniën. Echter, een schip naar India was ongeveer 5 maanden onderweg. Om het bier langer houdbaar te maken werd er extra hop aan toegevoegd, en zo ontstond de India Ale, wat nu bekend staat als de India Pale Ale. 

IPA staat voor India Pale Ale

Deze van oorsprong Britse bierstijl is tegenwoordig weer springlevend. Veel craftbrouwers uit binnen- en buitenland hebben deze bierstijl herontdekt. Door het gebruik en extra toevoegingen van hop krijgt het bier zijn kenmerkende bittere smaak en fruitige karakter. Er is dus voldoende te ontdekken binnen deze bierstijl. Veel craftbrouwers zijn namelijk erg innovatief, zo worden er tijdens het brouwproces vaak kruiden of fruitsoorten aan het mengsel toegevoegd en maken ze gebruik van verschillende hopsoorten. Hierdoor ontstaan mooie en diverse smaken. De naam IPA is afkomst uit de koloniale tijd, waarbij de Engelse ook overzees wilde genieten van hun eigen bier. Om het houdbaar te maken voor de lange zeereis voegden ze extra hop toe aan het bier. 

Hip Hop

India Pale Ale is er in alle soorten en maten. Het verschil zit hem in het gebruik van aroma- of bitterhoppen tijdens of na het brouwen. Ga je voor een extreem bittere hopbom of voor een fruitig boeket van aroma's? Er is in ieder geval genoeg te ontdekken binnen deze categorie. 

Populariteit van IPA

De populariteit van IPA bieren lijkt niet te stoppen. Deze categorie is dan ook de grootste categorie binnen het assortiment van Mr. Hop. Binnen deze categorie zijn meerdere nieuwe stijlen ontwikkeld:

New England IPA (NEIPA) 
Deze stijl is relatief nieuw maar erg geliefd. New England IPA's bevatten over het algemeen veel of extreem veel hop. Het is een ongefilterde IPA, dit zorgt ervoor dat een NEIPA troebel oogt. Door de toevoeging van de grote lading Hop zijn NEIPA echte tropische smaakbommetjes.
- Deze stijl proberen? - Bekijk NEIPA's

Double IPA (DIPA)
De term Double IPA slaat vooral op een hoger alcoholpercentage. Zodra een IPA boven de 7% uitkomt, krijgt deze ook vaker de benaming DIPA. Het hoge hopgehalte zorgt vaak ook voor een extra hoge IBU.
- Deze stijl proberen? - Bekijk DIPA's

Triple IPA (TIPA)
Ditzelfde geldt voor de TIPA, deze komen in de categorie boven de 10%, de IBU is vaak 100 of hoger.
- Deze stijl proberen? - Bekijk TIPA's

Dryhopped IPA 
Dryhoppen wil zeggen dat er extra hop aan de ketel wordt toegevoegd tijdens het lageringsproces. Door het toevoegen van Hop tijdens dit proces wat later in het brouwproces plaatsvind ontstaat wel extra smaak zonder dat de IPA extreem bitter smaakt. 

Top 10 IPA

Ben je benieuwd welke IPA bieren het best verkocht worden? Geen zorgen! Bekijk ze in één overzicht. Ga naar Top 10 IPA. Wil je ook de overige top 10 lijstjes bekijken? Bekijk de top 10's speciaalbier

Officieel beoordeeld en getest

door 3214 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Roy 16/01/2021
Positieve punten
Snel geleverd Mooie webshop Ruime keuze
Verbeterpunten of tips
Gewoon zo doorgaan
Bekijk alle 3214 beoordelingen