MUIFEL BROUWERIJ

Innovatie en kwaliteit staan voorop bij Brouwerij Muifel. 
12 Muifelbrouwerij bieren
Muifel 1357 Dubbel
Muifel 1357 Dubbel Dubbel 8%
7.1
Muifel Broeder Everardus
Muifel USA IPA
Muifel USA IPA IPA 7%
7.0
Muifel CraAzy IPA
Muifel CraAzy IPA Alcoholarm 0,5%
5.5
Muifel Zuster Agatha
Muifel Zuster Agatha Quadrupel 10.0%
7.4

Muifel brouwerij

In het Brabantse dorpje Oss, midden tussen Den Bosch en Nijmegen, ligt de Muifelbrouwerij. In de volksmond heet de brouwerij van Martin Ostendorf gewoon Muifel en staat het bier in de wijde regio bekend om zijn kwaliteit. Muifel is een huurbrouwerij. Dat betekent dat hij brouwt in de ketels van andere brouwers, maar hij doet het wel allemaal zelf. Oorspronkelijk is de brouwerij begonnen in het dorpje Megen, nabij Oss. Hier werd een variant op de Duvel gebrouwen. Een verbastering van Duvel en Megen werd vervolgens Muifel. Het logo van Muifel is dan ook gebaseerd op een woninggevel in Megen. 

De bieren van Muifel

Muifel heeft een breed assortiment van innovatieve bieren. Van blond bier zoals de Ossekop via de heerlijke DIPA Dr. Hop naar whiskey bier met turfrook smaken als de Beerskey en weer door naar de quadrupel Zuster Agatha of de houtgerijpte variant: Zuster Agatha Houtgerijpt
Voor ieder wat wils dus. Zowel in de lichte smaken als in de vergevorderde en complexere smaken is er keuze genoeg. 

Muifelen

In de Nederlandse speciaalbier-scene is zelfs een werkwoord ontstaan ter ere van deze brouwerij; Muifelen. Muifelen is het drinken van Muifel bier. Of dat nou thuis op de bank is, of op een van de vele evenementen waarop Martin of een van de mensen uit zijn grote schare Muifelaars zijn bieren schenkt.


Officieel beoordeeld en getest

door 4340 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wout 02/08/2021
Positieve punten
Snelle levering
Bekijk alle 4340 beoordelingen