BBQ - GERECHT PICANHA

Het perfecte stuk vlees voor de BBQ

Bereiding:


Stap 1:

Haal de picanha uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. 

Stap 2: 

Mix de Rub ingredienten in een kleine kom zodat alles gelijk verdeeld is en steek je barbecue aan op een middelhoge temperatuur. 

Stap 3: 

Snij de vetkant van de picanha in, in een ruit motief en droog deze af met een keukenpapier of schone theedoek. Verdeel vervolgens de rub over het gehele stuk vlees. Zorg voor een goede verdeling waarbij de rub niet samenklontert.

Stap 4:

Schroei het vlees dicht, begin hierbij met de vetlaag naar onder en direct boven het vuur. Het gaat hier nog niet om het garen van het vlees maar om het maken van een mooie korst. Zodra de vetlaag zijn werk gaat doen, kunnen er vlammen ontstaan, dit is oke, zolang het vlees maar niet verbrandt. Draai het stuk geregeld om zodat ook de vleeszijde mooi dichtschroeit. Zodra alle delen een mooie korst hebben en dichtgeschroeid zijn, haal je het stuk van de barbeque en laat je het in aluminiumfolie rusten voor 10 minuten. 

Stap 5:

Snij mooie stukken steak van ongeveer 2,5 cm doorsnede af. Besprenkel deze met wat zout en peper en bak ze af direct boven de kolen op de barbecue al naar gelang de gaarheid die jij of je gasten willen. 

Stap 6:

Geniet van dit voortreffelijke stuk vlees en laat je gasten versteld staan! 

Skavuiten Dronker

Skavuiten
8.7 / 10
Onstuimig en krachtig. Wees gewaarschuwd voor deze imperial dark ale gebrouwen door Skavuiten. Hun tweede bier, maar aan kwaliteit ontbeert het hen niets. Heftige smaken en donkere kleuren. Rozijnen en caramel, met een romig mondgevoel en lange afdronk. 

Officieel beoordeeld en getest

door 6533 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Jacco 20/02/2024
Positieve punten
Leuke bierpakketjes, en je kan ook een abbo nemen bij hun, dan krijg je iedere maand een verrassings pakket! Altijd leuk! daarbij hebben ze echt ieder biertje, dus voor ieder wat wils.
Bekijk alle 6533 beoordelingen