MR. HOP RECEPT | FILOU & BURGERS

Deze burger is perfect om te pairen met de zware blonde deugniet; Filou.

Frank Bierbaas Title

Bereiding


Stap 1: 

Tik de eieren open in een mengkom en voeg het gehakt toe.

Stap 2:

Snijd de koriander, sjalotjes en 4 teentjes knoflook zeer fijn en doe het in de mengkom.
Snijd de mozzarella in stukjes van 3x3 millimeter en voeg het toe. Voeg ruim peper toe en zout naar eigen believen.
Voeg vervolgens het paneermeel toe.

Stap 3: 

Kneed alles tot een kleverige, maar droge massa die aan elkaar blijft plakken. Indien de massa niet droog genoeg is, voeg dan nog wat paneermeel toe.

Stap 4

Verdeel dit mengsel over 8 gelijke ballen (burgers van 125 gram)
Schenk een glas Filou in en zorg dat je flesje leeg is.
Leg een bal op een stukje bakpapier en duw met de onderkant van een flesje Filou totdat je een schijf hebt met een deuk erin. Draai de schijf om en herhaal. (je kunt ook een burgerpress gebruiken). Herhaal dit voor alle ballen.

Stap 5 

Spoel je flesje goed met heet water af en zet het bij de statiegeldflessen in je garage/kelder/schuurtje/trapkast/balkon.

Stap 6

Doe de cola, ketchup, ketjap, worcestershiresauce en basterdsuiker in een vuurvaste pan of schaal en verwarm dit al roerend boven de directe zone van de barbecue tot het begint in te koken. Verplaats het vervolgens naar de indirecte zone, totdat je met stap 7 begint. Neem het dan van de BBQ af.

Stap 7

Snijd je broodjes open en leg ze even kort met de opengesneden kant op de barbecue totdat ze licht krokant zijn. Besmeer deze kant van het broodje even met een opgensneden teen knoflook.Leg de burgers stuk voor stuk 20 seconden per kant op de gloeiend hete kant van de barbecue, zodat de grillstrepen er mooi in branden en verplaats ze vervolgens naar de indirecte zone van je barbecue om ze tot een kerntemperatuur van 73 graden te laten komen en ze stevig aanvoelen. Zorg ook dat het rookhout er tijdens het garen op ligt en de deksel dicht is.

Stap 8

Trek een blad van de kropsla en leg deze op het broodje. Snijd de augurken in de lengte in drieën en leg deze op de sla.
Leg de burger op de augurken. Snijd de rode ui in grote, dikke ringen en leg hiervan twee ringen op de burger Voeg de zelfgemaakte saus toe.Van Honsebrouck Filou 33cl

Van Honsebrouck
7.1 / 10
Filou van Brouwerij Van Honsebrouck is een straffe blonde van 8,5%. Prima stevige blonde deugniet met een mooie grote zachte schuimkraag. Gebrouwen bij een brouwerij waar ze wel weten hoe ze bier moeten brouwen. Kruidig met tonen van koriander en moutig. Een bier met weinig koolzuur. 

Liever een grotere fles?
[button /products/van-honsebrouck-filou-75cl]Van Honsebrouck Filou 75cl →[/button]
€2,40
33cl

Officieel beoordeeld en getest

door 6780 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Max 15/06/2024
Positieve punten
De soort van persoonlijke noot bij elk biertje.
Verbeterpunten of tips
Een bepaalde mogelijkheid om bepaalde zaken tot je favorieten te kunnen zetten. Bijv obv biersoort, of brouwer. En dan wellicht ook met een alert functie?(heb nu net voor 't eerst Dragon's Milk Triple Mash (2024) en wil er als de kippen bij zijn als de volgende komt!)
Bekijk alle 6780 beoordelingen