STEAK SANDWICH VAN DE BBQ

De perfecte lunch.....

Buuf & Buuf - Lieke & Krista Bierbaas Title

Een mooie samenwerking..

Dit recept is tot stand gekomen uit een mooie samenwerking met Buuf&Buuf. Je zag ze al eerder voorbij komen bij het recept van de Chili con Carne van de BBQ.

Bij het bier FlipFlopper van Kraftbier maakte zij de ultieme Steak Sandwich. Ik kan je één ding beloven, hij smaakt net zo zalig als hij eruit ziet! 

Bereiding van de Steak Sandwich

Haal de biefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Steek de BBQ aan en laat deze op een temperatuur van 160-180 graden komen. Snijd ondertussen vast de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.

De dressing maken

Voor de dressing meng je de mayonaise en witte wijnazijn met elkaar met een vork tot het een geheel is. Hak de dille fijn en roer dit erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper.

Grillen maar...

Als de bbq en de biefstuk op temperatuur zijn, grill je de biefstuk tot hij een kerntemperatuur heeft van 54 graden. De biefstuk is dan medium rare. Haal het vlees van de BBQ en laat het op een bord 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tijdens het wachten kun je vast het biertje inschenken, de broodjes doormidden snijden en met een kwastje insmeren met olijfolie. Leg de broodjes met de ingeoliede kant op de grill en laat het een minuutje of 1,5 liggen tot je lichte grill-streepjes ziet. Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zeezout en snijd het in plakjes.

Recept Steak Sandwich van de BBQ

Alles is klaar, tijd om het broodje te beleggen! Begin met de rucola en leg daar de biefstuk bovenop. Dan komen de ui en tomaatjes. Je maakt de steak sandwich af met de dressing. Eet lekker!

KraftBier Flipflopper

Kraftbier
6.5 / 10
Hop en mandarijn. Dat zijn de ingrediënten die je wil proeven als je met je blote poten in je flipflops aan het water zit. Of dat nou een zwembad of een meertje of een zee is boeit dan niet. Dan boeit niets namelijk. Gelukzaligheid ten top. Op je flipfloppers.
Steak Sandwich met FlipFlopper

Officieel beoordeeld en getest

door 6698 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Rozan 08/05/2024
Positieve punten
Super, makkelijk te bestellen, netjes verpakt en snel geleverd.
Verbeterpunten of tips
Geen, perfect.
Bekijk alle 6698 beoordelingen