STADSBROUWERIJ EINDHOVEN 100 WATT

In 2014 ontmoette een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers met dezelfde droom elkaar. Samen wilde ze deze droom verwezenlijken. Inmiddels bestaat het brouwteam uit 7 toegewijde mensen.

7 100 Watt Stadsbrouwerij Eindhoven bieren

Wij brengen u het licht! 

In 2014 ontmoette een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers met dezelfde droom elkaar. Samen wilde ze deze droom verwezenlijken. Inmiddels bestaat het brouwteam uit 7 toegewijde mensen. Het team bestaat onder andere uit brouwer Rob Bours, destijds huurbrouwer ‘Brasserie Bours’, David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’ en oprichter van Eijkenrode bier. Samen hebben zij Stadsbrouwerij Eindhoven 100 Watt het leven ingeblazen.

Concurrentie houdt ons scherp en divers! 

Speciaalbier is hip en in en er is onwijs veel aanbod op de markt! Is dat erg? Nee, integendeel, ze vinden het hartstikke gaaf dat er zoveel mooie bieren worden gebrouwen door evenzoveel kleine onafhankelijke brouwerijen. Ze zijn er trots op dat ze deel kunnen uitmaken van deze beweging. Klinkt cliché, maar dat doen ze met onverholen passie en plezier. Met zoveel stijlen en variaties is het niet gek dat steeds meer mensen de veelzijdigheid en mogelijkheden van bier beginnen te waarderen. Bier doet inmiddels niet meer onder voor wijn of whisky. En daar worden zij gelukkig van!

Primeur van Stadsbrouwerij Einhoven
Met trots presenteer ik u: 200 Watt BA Tawny Port. Dit bier mag ik namens Stadsbrouwerij Eindhoven releasen. De oplettende biergeek heeft hem wellicht wel al gezien in een pakket, maar hij gaat bij ons als losse fles voor het eerst in de verkoop. Wat vind jij ervan? 

Stadsbrouwerij Eindhoven zoekt de grenzen op van bier brouwen

Het mooie aan bier brouwen tegenwoordig is dat gewoon bijna alles kan. De breedte en diepte in het bierlandschap grenst bijna aan (prettige) idioterie, of het nu gaat om brouwtechnieken, buitensporig achterlijke ingrediënten, collaborations van brouwerijen onder elkaar, barrel-aging, ze passen ze graag allemaal toe. En dat hebben ze de afgelopen 4 jaar gedaan en dat zullen ze blijven doen. Er valt altijd weer iets te leren en/of ontdekken in het riante landschap van eigenzinnige brouwerijen en hun creativiteit. Waarlijk een ultieme reis die, als het aan hun ligt, nog lang mag duren zodat ook iedereen kanblijven genieten en ontdekken.

Officieel beoordeeld en getest

door 6710 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Robin 22/05/2024
Positieve punten
Aanwisselend aanbod, vaak nieuwe bieren, en natuurlijk de persoonlijke boodschap 🍺🍺
Verbeterpunten of tips
Ga vooral zo door!!
Bekijk alle 6710 beoordelingen