BARREL AGED BIEREN

Barrel Aged Bieren zijn bieren die (maanden of zelfs jaren) op een houten vat zijn gerijpt. Barrel Aged bieren brengen twee werelden samen en zijn vaak heerlijk in balans. Het is dan ook geen wonder dat de best beoordeelde bieren ter wereld vaak Barrel Aged bieren zijn!

Vat jij hem?

Port-, Rum-, Sherry-, Whiskey- of zelfs Tequilavaten, je kunt het tegenwoordig niet gek genoeg meer maken. Wanneer een smaak in een vat zit, dan zit het na een aantal maanden rijpen ook in het bier.
Op geen andere manier is zo'n complexe smaak te verkrijgen als door het rijpen op een vat. Gelukkig hoef je voor een goed vatgerijpt bier in Nederland niet lang te zoeken. Met brouwerij De Molen uit Bodegraven hebben ''wij'' een van 's werelds kampioenen wat betreft Barrel Aged bieren in huis!

Bijna 'uitgestorven'

Door de toegenomen populariteit van Bourbon whiskey kunnen de producenten van whiskeyvaten de productie niet langer bijbenen. Hierdoor is de prijs per vat de laatste jaren meer dan verdubbeld naar ruim 200,-. Door deze hoge vatprijs kiezen veel destilleerders ervoor om Bourbon steeds langer te laten rijpen en de vaten daarna te gebruiken voor andere sterke dranken. Als gevolg hiervan is het voor veel brouwers bijna onmogelijk om nog aan genoeg bourbonvaten te komen. 

Officieel beoordeeld en getest

door 2496 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
J.H.P.M. (Jan) Heijmans 29/10/2020
Positieve punten
Fijne website, je wordt er blij van in deze donkere dagen...
Bekijk alle 2496 beoordelingen