BROUWERIJ BRONCKHORSTER BREWING COMPANY

Bronckhorster Brewing Company timmert hard aan de weg en weet de harten van veel bierliefhebbers te stelen. Zowel de core range als de uitgebrachte limited editions scoren erg goed. Kortom: Dit wil jij proberen....
0 Bronckhorster bieren

De oprichting van Bronckhorster Brewing Company


Bronckhorster Brewing Company is opgericht door eigenaar Steve Gammage, geboren in Richmond (UK) en getrouwd met een Nederlandse, die hij tijdens één van zijn reizen is tegen gekomen. Hij achtervolgt zijn grote liefde naar de Lage Landen en start zijn schildersbedrijf, met als specialisatie restauratie werkzaamheden. 

Pas op 50-jarige leeftijd kiest Steve voor zijn passie en richt zijn eigen bierbrouwerij op. In een van de uithoeken die Nederland rijk is koopt hij een boerderij in Rha, vlakbij Bronckhorst. In eerste instantie heet het Brouwerij Rodenburg. De naam is afkomstig van het paardenbedrijf ‘Rodenburg’, wat de voormalige bestemming van de boerderij was. De naam wordt later verandert in Bronckhorster Brewing Company, vernoemd naar het nabij gelegen Bronckhorst, dat bekend staat als de kleinste stad van Nederland. 

Specialisatie in barrel-aged bieren

Naast de geliefde core range bieren van brouwerij Bronckhorster brengen ze van tijd tot tijd een nieuwe serie barrel-aged bieren uit. Deze bieren zijn razend populair, dus in de meeste gevallen moet je snel zijn want deze zijn worden op kleine schaal geproduceerd en dus beperkt verkrijgbaar. De lagering vindt plaats op verschillende soorten vaten waaronder sherry, wijn, whiskey en rum. 

IPA in blik, wat wil een mens nog meer?

Ook bronckhorster kon er waarschijnlijk niet meer omheen. Maar ze produceren inmiddels ook in blik. En dat juich ik natuurlijk alleen maar toe! Aan de core range zijn nu ook IPA's in blik toegevoegd. Wat wil je nog meer?

Ontdek de vaste kern van Bronckhorster

De core range bieren van Bronckhorster hebben de harten gestolen van vele bierliefhebbers. Deze vaste kern bestaat uit:
Bronckhorster Brewing Company heeft gekozen voor een mooie spreiding in bierstijlen. Zo is er voor iedere bierdrinker een mooi bier om van te genieten. Heb je vragen over de bieren van Bronckhorster? Vraag mijn kompanen om raad en daad

Officieel beoordeeld en getest

door 6636 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wouter 07/04/2024
Positieve punten
Snel geleverd en ruim aanbod
Bekijk alle 6636 beoordelingen