🔥 SALE 10% korting op ALLE bieren: JUN10

BROUWERIJ KEES

Kees Bubberman van Brouwerij Kees leeft de droom van iedere thuisbrouwer.

Het begin van brouwerij Kees

Kees Bubberman is in zijn eigen keuken begonnen, kreeg na een tijdje de kans om bij brouwerij Emelisse professionele brouwervaring op te doen en in 2015 kwam zijn grote droom uit: een eigen brouwerij.

Kees van Brouwerij Kees

Brouwerij Kees is nu te vinden in Middelburg, zijn thuisstad. In zijn tijd bij Emelisse was hij al internationaal bekend geworden als brouwer en zijn eigen Brouwerij Kees was volgens Ratebeer.com datzelfde jaar één van 's werelds beste nieuwkomers. Door die bekendheid zijn de bieren van Kees ook ver buiten de Nederlandse grenzen te vinden.

Eigenaar Kees van Brouwerij Kees

Core Range

De bieren van Kees zijn momenteel in vier groep verdeeld. Bij de 'Core Range' behoren alle Kees-klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan de bekende IPA's Mosaic Hop en Hazy Sunrise, en de moddervette Caramel Fudge Stout. Deze bieren zijn inmiddels uitgegroeid tot de pijlers van de brouwerij en hebben altijd hun eigen karakter behouden.

De Core Range van Brouwerij Kees

One-offs

Naast de klassieke bieren worden er bij Kees ook altijd One-Off's gebrouwen. Dit zijn nieuwe bierstijlen met nieuwe hoprassen, moutsoorten of andere toevoegingen. De Milkshake IPA Strawberry & Almond en de Pastry Stouts Eclair en Swedish Vacuum Cleaner zijn enkele bieren die dit jaar eenmalig zijn uitgekomen. Allemaal met een uitgesproken smaak, zo proef je bij de Zweedse stofzuiger marsepein en chocolade en is het bij de Eclair alsof het gebakje in vloeibare vorm in het blik zit.

Barrel Project

Bijna maandelijks is er ook een nieuwe editie van Barrel Project bieren in de winkel te vinden. Daarbij worden Kees' bieren op vaten van allerlei dranken gerijpt. Inmiddels zijn er al whisky-, tequila- en zelfs dessertwijnvaten gebruikt. Iedere drank kan weer iets nieuws toevoegen waar de bieren mee worden verrijkt.

Barrel Project van Brouwerij Kees

Brewed with Friends

De vierde groep bestaat uit bieren die niet alleen door Brouwerij Kees zelf zijn bedacht. Dit zijn samenwerkingen, oftewel de Brewed with Friends bieren. Een van de laatste samenwerkingen was bijvoorbeeld tussen Kees, het Uiltje en de Amerikaanse hoptelers Yakima Chief.

Door de Amerikanen kregen ze voor het bier Hop Art toegang tot een exclusief samengestelde hop-mix. Aan deze samenwerking kun je goed zien dat Kees verder kijkt dan het samenwerken met andere brouwerijen, maar ook op zoek is naar samenwerkingen met leveranciers van exclusievere grondstoffen.

Speciaalbier brouwen bij Brouwerij Kees

Crowdfunding voor brouwerij Kees

Om de beste kwaliteit van de vers gehopte bieren te bewaren is Brouwerij Kees als eerste in Nederland in 2018 al volledig overgestapt op blik. Door de bieren te beschermen tegen licht en lucht blijven de aroma's en smaken beter bewaard.

Door middel van een crowdfunding, waarmee het doel al binnen 24 uur was behaald, is er een nieuwe loods gebouwd om de bieren te vullen en direct te koelen. Daardoor blijft de kwaliteit nog beter behouden en kunnen de bieren in perfecte conditie naar de winkels.

Speciaalbier in Blik bij Brouwerij Kees

Officieel beoordeeld en getest

door 6763 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Lindy 09/06/2024
Positieve punten
Ruime keuze en overzichtelijk. Bestelling en verzending top! De ontvanger was super blij!
Verbeterpunten of tips
Geen
Bekijk alle 6763 beoordelingen