BROUWERIJ OERSOEP

De Oersoep Brouwerij begon in 2012.  Twee bierfanaten besloten bier te brouwen die nog vrij uniek waren in Nederland. Van Mooie Saisons tot Pittige Porters

Wie zijn Oersoep?


De Oersoep Brouwerij begon in 2012.  Twee bierfanaten besloten bier te brouwen die nog vrij uniek waren in Nederland. Van Mooie Saisons tot Pittige Porters. Ze creëerde hun eigen stijl wat veel indruk maakte in de bierwereld. Daarnaast hebben ze ook vele bijzondere wild vergiste bieren. Deze bieren worden in een aparte ruimte gebrouwen zodat het bier optimaal kan rijpen. Je kunt wel zeggen dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.
Het voormalige Honig Complex in Nijmegen is omgetoverd tot een mooie brouwerij met een nog mooiere proeflokaal. Hier kun je de nieuwste bieren van Oersoep proeven. Zalig toch!

Wat kunnen we verwachten van brouwerij Oersoep?


Ik zou Mister Hop niet zijn als we alleen de hele speciale van Oersoep zouden hebben. Met de herfst in het verschiet hebben we de Sexy Motherbocker wat niet mag ontbreken als je een herfstbok avond gaat organiseren. In de zomer hebben we de Juicebox Hero wat een hele mooie Berliner Weisse is. Erg lekker en ook nog eens dorstlessend.

Voor de hopverslaafden onder ons hebben we een zeer hoppige Preload voor jullie. DIt bier zit vol fruitaroma’s gevolgd door een mooie bitterheid. Ze zijn van alle markten thuis die jongens.

Wat hebben we voor de ontdekker?


Nou, aardig wat. Wat dacht je van Popsicle. Een blend van een Pale Ale en een Kettle Sour boordevol fruit met aroma’s van framboos en grapefruit. Gold Rush is er nog zo eentje. Een Grisette met toevoeging van Brett Gist. Voor wie nog niet genoeg zure bieren heeft gedronken hebben we nog Cinderella en Little Mary. Deze bieren zijn beide ook gevormd met Brett gisten. Brett zorgt voor het zurige karakter, maar creëert ook fruitige tonen in het bier. Niet alledaags, maar wel erg lekker.

Wat zijn Brett gisten?


De Oersoep brouwerij staat bekend om zijn Brett gisten, voluit Brettanomyces. Maar wat zijn die gisten en wat doen ze? De Brettanomyces gist is een spontane gist die oorspronkelijk wordt gebruikt voor lambiek. Tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer bieren van hoge gisting met toegevoegde Brett gisten. Orval is daar een mooi voorbeeld van. Brett gist is in staat in tegenstelling tot de normale biergisten, om ook complexe suikers om te zetten. Het gevolg daarvan is dat Brett bieren vaak een stuk droger zijn. 

Officieel beoordeeld en getest

door 6709 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Aldona 23/05/2024
Positieve punten
*****
Bekijk alle 6709 beoordelingen