PORTER BIER

Van oorsprong een London's bier, gebrouwen met donkere mouten en gerijpt op houten vaten. Naar alle waarschijnlijkheid is de naam afgeleid van het engelse woord voor Havenwerkers: Porters, onder wie het bier erg populair was. 

Smaak van Porter bier

Porters zijn donkere bieren met in de smaak toetsen van chocola, koffie of pruimen. 
Uit de oorspronkelijke Porter bieren zijn de Stouts, Imperial Porters, Baltic Porters, Brown Ales en ga zo maar door ontstaan. Allemaal bieren die bijna zwart zijn van uiterlijk en qua smaak veel te doen hebben met de originele Porters.
Toch zijn er smaakverschillen te ontdekken, Porters zijn vaak minder wrang en geroosterd dan Stouts. De aroma’s kunnen best wel fruitig zijn en hebben tonen van gebrande mout. De vroegere stijlregel was dat Stout en extra-alcoholische Porter was. Tegenwoordige spelen brouwers met de naam, een Porter kan dus goed sterker zijn dan een Stout. 

Biertsunami 

Op 17 oktober 1814, knapte in London een Porter-opslag van maarliefst 610.000 liter. Dit veroorzaakte een domino-effect en uiteindelijk vloeide er liefst 1.470.000 liter door de straten van Tottenham! Bij deze "Biertsunami'" vielen 8 betreurenswaardige doden. 


Officieel beoordeeld en getest

door 2496 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Bianca 29/10/2020
Positieve punten
Netjes en goed verpakt. En super dat er een handgeschreven briefje bij zat.
Verbeterpunten of tips
Totaal niet.
Bekijk alle 2496 beoordelingen