SAISON BIER

De Saison komt oorspronkelijk uit Wallonië, Henegouwen om precies te zijn. In deze provincie waren boerderijbrouwers actief die in de wintermaanden bier brouwden. Deze bieren diende in de zomermaanden als dorstlesser voor de seizoenarbeiders. Tegenwoordig wordt de Saison het hele jaar door gebrouwen met ook hogere alcohol percentages.
Hôrster Beer Brouwers Oavendzunke
Dubuisson Surfine
Dubuisson Surfine Saison 6,5%
6.6
ReuZ Saison
ReuZ Saison Saison 6%
6.9
Baladin Nora
Baladin Nora Saison 6,8%
7.2
Hooglander Saison
Hooglander Saison Saison 7%
6.9
Bird Brewery Datisandere Koekoek
Paljas Saison
Paljas Saison Saison 6.0%
6.9

De smaak van Saison 

Dit bier van oorsprong bedoelt voor de seizoensarbeiders, heeft een complex smaakaroma. De Saison is een droog bier, met een beetje citrus, kruidig en heeft een licht zuurtje en een mooie hopbitterheid. Het lichte zuurtje en het aardse aroma komt van de Brettanomyces gist. Een lekker verfrissend biertje dat heel het jaar door goed smaakt. 

Saison bieren uitgelicht

Er zijn een aantal saison bieren die het verdienen even onder de aandacht te worden gebracht:

Prairie Artisan Ales Brett C
Brett C. is een een farmhouse ale / saison, gebrouwen met een vleugje zeezout, cascade hop en citra hop, voor die heerlijke fruitige smaken. Brett C verwijst naar de gebruikte gistsoort, namelijk Brettanomyces Claussenii en tevens beoordeeld met een 7,8 uit 10 op Untappd. 

Officieel beoordeeld en getest

door 3232 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Roy 19/01/2021
Positieve punten
Super functie die koppeling met untappd. Word altijd goed geholpen. Snelle levering.
Verbeterpunten of tips
Voor mij zou het mooi zijn als er een geavanceerde filter is bij soort. Ben vaak opzoek naar New England ipa en of naar double ipas. Zou mooi zijn als dit al van te voren te filteren is!
Bekijk alle 3232 beoordelingen