PAULANER

Een rijke biertraditie met gevoel voor smaak...

Chris Bierbaas

Paulaner, bier met een rijke historie


Paulaner is een bier met een rijke historie, gebrouwen door de Paulaner Brauerei Gruppe gevestigd in München. Het verhaal van Paulaner gaat terug tot 1643. Toen brouwden de monniken van de Abdij in München de Paulaner Salvator, een sterk bier, geheel in lijn met het Rheinheitsgebot.  Salvator is een verwijzing naar de vader van deze abdij. 

Het brouwen van een Paulaner

Het brouwen van een Paulaner gebeurt nog altijd volgens de strenge regelgeving van het Rheinheitsgebot uit 1516. Het Rheinheitsgebot schrijft voor dat een bier maar uit 3 ingrediënten mag bestaan: gemout gerst, water en hop. Alhoewel de Salvator ook nog altijd gebrouwen wordt, is het Hefe Weißbier verreweg het meest populair. Van dit bier is ook een alcoholvrije variant beschikbaar. 
Paulaner Hefe Weisse
Paulaner Hefe Weisse Weizen 5.5%
7.4
€1,90
50CL
5.5%
7.4
Paulaner Hefe Weisse Alc. Vrij 50cl
Paulaner Hefe Weisse Alc. Vrij 50cl Weizen 0.5%
5.3
€1,40   €1,25
50CL
0.5%
5.3

Inschenken als een pro

Achter het correct inschenken van een Paulaner schuilt een idee. Het bezinksel wat onderin zit zorgt namelijk voor de juiste smaak en een mooie schuimkraag. Het laatste beetje bier ongeveer een centimeter vanaf de bodem schenk je niet direct mee. Wanneer je dit beetje overhoud draai je de fles een aantal keer om zijn as en schenk je dit bij je bier. Wil je een Paulaner inschenken als een echte pro? Bekijk de video van onze Frank op deze pagina en volg ons kanaal op youtube

Het geheim van Paulaner

Een deel van het geheim van Paulaner ligt verscholen in het water dat zij gebruiken. Het water komt van een waterbel gelegen op 190 meter diepte. Dit water bevat minder zout waardoor het optimaal reageert met de gebruikte gisten. Want zo zeggen ze zelf, ieder water is anders en omdat bier voor 90% uit water bestaat is dit een zeer belangrijk bestanddeel dat veel invloed heeft op de smaak. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Paulaner Brauerei hechten ze veel waarde aan het maatschappelijk aspect. Zo steunen ze verschillende maatschappelijke initiatieven op het gebied van mens, kind, natuur en omgeving. Dit is belangrijk voor een duurzame toekomstvisie, want zonder stabiele omgeving, geen stabiele groei.