WEIZEN BIER

Een mooi licht bier met een schuimkraag waar je blij van wordt. Weizen bier is niet zo bitter doordat er minder hop gebruikt wordt, bevat aroma’s van kruidnagel en banaan. Weizen is een van oorsprong Duitse bierstijl en de traditionele Duitse Weizen bieren worden dan ook volgens het Rheinheitsgebot gebrouwen. 

Weizen bier, tarwemout het geheim?

De meeste bieren bestaan uit water, gerst, hop en gist. Enkelen gebruiken een aangepaste ingrediëntenlijst. Zo bestaan Weizen bieren voor minimaal 50% uit tarwemout. Tarwemout geeft een wat weeïge smaak aan het bier en zorgt voor een stevige schuimkraag. Vroeger was brouwen met tarwe alleen weggelegd voor machthebbers. Zo konden ze de beschikbare hoeveel tarwe voor brood sturen.

De smaak

De typische Weizengist geeft het bier smaak van kruidnagel en banaan mee. Sommigen willen Wit en Weizen nog wel eens over één kam scheren. Maar het zijn wel degelijk verschillende biertypen. De één komt van een Belgische biercultuur en de andere van een Duitse biercultuur.

Alive & kicking

In de jaren ’60 had het Weizenbier zijn dieptepunt bereikt, maar vandaag de dag is het weer alive & kicking. Met maar liefst 10% van de totale Duitse bierproductie kun je zeggen dat het Weizenbier een populair biertje is. 

Soorten Weizen bier

Binnen de categorie Weizen bieren zijn een viertal soorten te onderscheiden:

Officieel beoordeeld en getest

door 3214 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
roy 14/01/2021
Positieve punten
Heerlijke biertjes en supersnelle levering. En altijd een leuke persoonlijke boodschap. Super!
Bekijk alle 3214 beoordelingen