SINT SIXTUSABDIJ WESTVLETEREN

De brouwerij van de Sint Sixtusabdij van Westvleteren brouwt 3 bieren: Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Alle bieren voldoen aan de strenge voorschriften die gelden voor de “Internationale Vereniging Trappist” en dragen dus ook het logo “Authentic Trappist Product”. 

3 Sint-Sixtusabdij Westvleteren bieren

Sint Sixtusabdij, brouwerij van Westvleteren

De Sint Sixtusabdij is een echte trappistenbrouwerij, dat betekent dus ook dat het voldoet aan de strenge normen die hiervoor gelden. Zo wordt ook gezegd: “Wij brouwen om te leven, wij leven niet om te brouwen”. Zo heeft de Abdij ook tot doel dat de brouwerij dient voor de financiering van de werking van de abij en haar sociale werken. Bekijk hier het overzicht van alle trappistenbieren

De bieren van Westvleteren

De brouwerij van de Sint Sixtusabdij van Westvleteren brouwt 3 bieren: Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Alle bieren voldoen aan de strenge voorschriften die gelden voor de “Internationale Vereniging Trappist” en dragen dus ook het logo “Authentic Trappist Product”. Wat dus betekent dat het bier binnen de muren of in de nabijheid van de abdij en onder toezicht van de kloostergemeenschap wordt geproduceerd en de opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft, moet aan sociale werken worden besteed.

Westvleteren 12, beste bier ter wereld

Westvleteren 12 wordt met enig regelmaat verkozen tot “Beste bier ter wereld” binnen zijn stijl, sindsdien is de vraag naar dit bier wereldwijd ontzettend groot. De donkere Quadrupel heeft een unieker karakter en complexere diepgaande smaakbeleving dan bijvoorbeeld de Nederlandse La Trappe Quadrupel en weet bij veel bierliefhebbers het hart sneller te doen kloppen. Tevens leent de XII zich ook perfect om een aantal jaren te laten rijpen, waardoor de smaakintensiteit nog geweldiger wordt. Aangezien je vooraf een afspraak dient te maken en met geluk twee kratten per kenteken mag komen ophalen, is dit bier voor de meeste stervelingen praktisch niet te krijgen. Maar daar komt jouw beste biervriend om de hoek kijken! Wellicht is dit wel het bier wat je in ieder geval eens in je leven geproefd moet hebben. Iets vaker mag ook natuurlijk!

Het brouwproces van Westvleteren

Binnen het brouwproces van Westvleteren is het van belang dat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. De brouwerij heeft verschillende transformaties doorgemaakt en is inmiddels uitgegroeid tot een professionele brouwerij. Leuk weetje: In de beginjaren ’70 hebben de monniken de hulp ingeroepen van de Trappistenbrouwerij van Westmalle. Deze hebben meegeholpen de brouwerij te moderniseren. 


Officieel beoordeeld en getest

door 6698 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Beau 13/05/2024
Positieve punten
Snelle levering Mooi assortiment Correcte prijzen
Bekijk alle 6698 beoordelingen