TRAPPISTEN BIER

Vaak denken mensen dat een trappistenbier een soort op zichzelf is, maar niets is minder waar. Trappistenbier is een verzamelnaam voor bier dat door de monniken van de orde der cistercien wordt gebrouwen binnen de muren van een abdij. Trappistenbier kan dus ook een Blond, Tripel, Dubbel of zelfs een Stout zijn. 

Ora et labora: bid en werk

'Trappist' is afgeleid van de Franse abdij waaraan de trappistenorde zijn naam ontleent: Abdij Notre-Dame de la Grande Trappe. 
De naam en het kenmerk 'Trappist' is beschermd en mag daarom enkel en alleen gedragen worden als het aan de volgende voorwaarden voldoet;

1. Het bier moet binnen de muren of in de nabijheid van de abdij worden geproduceerd.
2. Het bier moet onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd.
3. De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft, moet aan sociale werken worden besteed.

13 officiële Trappisten

Op dit moment zijn er 13 bieren die de naam Trappist mogen dragen;
Achelse Kluis, Chimay, Engelszell, La Trappe, Orval, Rochefort, Spencer, Tre Fontane, Westmalle, Westvleteren en Zundert. Uiteraard heb ik ze allemaal in mijn collectie.

Officieel beoordeeld en getest

door 3205 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wouter 14/01/2021
Positieve punten
Zeer ruim assortiment, top in hun marketing (inclusief leuke bezorg-doos met persoonlijke kaart). Echt een gave bierwinkel!
Verbeterpunten of tips
Gewoon sonde dat speciaalbier best prijzig is haha, maar jullie hebben marktconforme prijzen volgens mij.
Bekijk alle 3205 beoordelingen