BARLEY WINE

Er wordt van een Barley Wines gesproken als het bier meer dan 10% alcohol heeft. Gerstewijn heeft een romige, lichtzoete smaak, moutige smaak die door de alcohol meer diepte krijgt. De kleur varieert van amber tot donkerbruin.

Gerstewijn

Barley Wine staat ook wel bekend als Gerstewijn. Deze bierstijl is afkomstig van de Britten, zij gaven de benaming Barley Wine omdat het alcoholpercentage vergelijkbaar is met die van wijn. Barley Wine’s hebben een laag koolzuurgehalte, de smaken zijn moutig, fruitig en met een krachtig bittertje. Barley Wines bevatten relatief veel restsuikers, waardoor deze bieren vaak een zoete afdronk hebben.

Winterbier

Door het hoge alcoholpercentage dat Barley Wines een warme roes laat geven, is deze stijl vooral erg geliefd in de koude maanden. Een van de beste bieren ter wereld; Westvleteren 12, mag je onder de Gerstewijnen rekenen. Andere hele bekende Barley Wine is de Grand Prestige van Hertog Jan. Een mooie eigenschap van deze bieren is dat ze uitermate geschikt zijn om op fles te laten rijpen. Na rijping van enkele jaren zullen er mooie volle tonen van Port ontwikkelen.

Officieel beoordeeld en getest

door 2392 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
P 15/10/2020
Positieve punten
Prima service en snelle levering
Bekijk alle 2392 beoordelingen