BROUWERIJ JOPEN

Jopen is een van de grootste brouwerijen van Nederland. De brouwerij is gevestigd in Haarlem en hecht waarde aan eeuwenoude tradities. De naam Jopenbier is namelijk afgeleid van oude vaatjes van 112 liter die Jopen werden genoemd. 
Limited
Jopen Johannieter Vintage 2017
Jopen Smoked Wheat Everyday BA Bunnahabain & Bowmore
Jopen Mooie Nel IPA Blik
Limited
Jopen Non IPA Ginger
Jopen Non IPA Ginger Alcoholarm 0,3%
5.9
Jopen Ex-Girlfriend Jamaican Rum & Port BA
Jopen Dubbel Wit
Jopen Dubbel Wit Wit 6,5%
7.1
Jopen Meesterstuk Vintage 2017 BA Bowmore
Jopen Zwarte Ziel 2019 Bourbon Blend BA
Jopen Hoppenbier
Jopen Hoppenbier Blond 6.8%
7.0
Jopen 4-granen Bok
Jopen 4-granen Bok Herfstbock 6.5%
6.8

Jopen bier, Traditie in een nieuw jasje. 

Brouwerij Jopen brouwt een gigantisch scala aan bieren. Van het alcoholarme Non(netje) tot de zwaarste vatgerijpte Meesterstuk 2019. Waar het basis assortiment van Jopen al een uitgebreide keuze biedt, levert Jopen om de haverklap een eenmalige klapper uit! Vaak samen met andere brouwerijen uit binnen en buitenland. 

De Jopenkerk

Midden in het oude centrum van Haarlem vind je de Jopenkerk. Dit statige voormalige godshuis dient nu als proeflokaal, brouwerij en restaurant waar je gevoelsmatig al het moois uit de Nederlandse bierwereld kunt drinken. Ook voor feesten en partijen of gewoon als bezoekje voor de lunch is de Jopen kerk de moeite waard. Imposante brouwketels en kolossale raampartijen maken een eerste indruk van jewelste. De Jopenkerk is niet voor niets in 2013 uitgeroepen tot de mooiste bar van Nederland.

Haarlemse Historie

Waar de Jopen brouwerij in 1992 officieel het licht zag onder de naam Stichting Haarlems Biergenootschap, (In 1994 officieel Jopen) leeft de traditie van Bierbrouwen al eeuwenlang in brouwstad Haarlem. Het inaugurele bier van Jopen was in 1994 de Jopen Hoppen. Gebrouwen met een recept uit 1501. Het tweede recept was het waarschijnlijk nog populairdere Gruitbier Jopen Koyt, welke zijn oorsprong vind in het jaar 1407.

Jopen Bier in de prijzen!

Vanaf 2015 begonnen de Gouden jaren voor de Haarlemse brouwerij. In de twee opeenvolgende jaren wint Jopen Mooie Nel Goud in de categorie Amber AleIPA. Verder is Jopen bier al meerdere jaren de grote winnaar op de Dutch Beer Challenge. Andere medaille-winnaars waren: Jopen Jacobus RPA, de glutenvrije Hop Zij Met Ons, Extra Stout, Don't tRYE This @ Home, Adriaan Wit & Oost Indië Porter. Kortom, Jopen behoort terecht tot de grote jongens!


Officieel beoordeeld en getest

door 3232 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
R 18/01/2021
Positieve punten
Overzichtelijke website met ruime keuze aan bieren, en snelle bezorging!
Verbeterpunten of tips
Wellicht meer keuze in te bestellen bierglazen.
Bekijk alle 3232 beoordelingen