BROUWERIJ JOPEN

Jopen is een van de grootste brouwerijen van Nederland. De brouwerij is gevestigd in Haarlem en hecht waarde aan eeuwenoude tradities. De naam Jopenbier is namelijk afgeleid van oude vaatjes van 112 liter die Jopen werden genoemd. 

Jopen bier, Traditie in een nieuw jasje. 

Brouwerij Jopen brouwt een gigantisch scala aan bieren. Van het alcoholarme Non(netje) tot de zwaarste vatgerijpte Meesterstuk 2019. Waar het basis assortiment van Jopen al een uitgebreide keuze biedt, levert Jopen om de haverklap een eenmalige klapper uit! Vaak samen met andere brouwerijen uit binnen en buitenland. 

De Jopenkerk

Midden in het oude centrum van Haarlem vind je de Jopenkerk. Dit statige voormalige godshuis dient nu als proeflokaal, brouwerij en restaurant waar je gevoelsmatig al het moois uit de Nederlandse bierwereld kunt drinken. Ook voor feesten en partijen of gewoon als bezoekje voor de lunch is de Jopen kerk de moeite waard. Imposante brouwketels en kolossale raampartijen maken een eerste indruk van jewelste. De Jopenkerk is niet voor niets in 2013 uitgeroepen tot de mooiste bar van Nederland.

Haarlemse Historie

Waar de Jopen brouwerij in 1992 officieel het licht zag onder de naam Stichting Haarlems Biergenootschap, (In 1994 officieel Jopen) leeft de traditie van Bierbrouwen al eeuwenlang in brouwstad Haarlem. Het inaugurele bier van Jopen was in 1994 de Jopen Hoppen. Gebrouwen met een recept uit 1501. Het tweede recept was het waarschijnlijk nog populairdere Gruitbier Jopen Koyt, welke zijn oorsprong vind in het jaar 1407.

Jopen Bier in de prijzen!

Vanaf 2015 begonnen de Gouden jaren voor de Haarlemse brouwerij. In de twee opeenvolgende jaren wint Jopen Mooie Nel Goud in de categorie Amber AleIPA. Verder is Jopen bier al meerdere jaren de grote winnaar op de Dutch Beer Challenge. Andere medaille-winnaars waren: Jopen Jacobus RPA, de glutenvrije Hop Zij Met Ons, Extra Stout, Don't tRYE This @ Home, Adriaan Wit & Oost Indië Porter. Kortom, Jopen behoort terecht tot de grote jongens!


Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Timur 14/07/2024
Positieve punten
Het is allemaal oke! Snelle bezorging!
Bekijk alle 6831 beoordelingen