GLUTENVRIJE SALADE MET GEGRILDE HALLOUMI, VIJG EN FLAT IRON STEAK

Om je vingers bij af te likken....

Buuf & Buuf - Lieke & Krista Bierbaas Title

Genieten voor iedereen! 

Niets mooier dan een goede samenwerking. Buuf en Buuf maakt eerder twee verrukkelijke recepten met bijpassend bier. Zo kon je al genieten van de Steak Sandwich en Chili con carne met zoete aardappel, maar dit keer aandacht voor een volledig glutenvrij recept en glutenvrij bier. Bij het bier van Oproer - Against The Grain maakte Buuf & Buuf deze overheerlijke salade. 

Zo maak je de Salade

Deze glutenvrije salade is helemaal niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat snij- en voorbereidingstijd. Haal de flat iron steak een half uur van tevoren uit de de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Steek de kamado aan en breng hem naar een temperatuur van 160-180 graden.

De halloumi en aubergine snijd je in plakken. Daarna bestrijk je ze met een kwastje met olijfolie.
Met de vijgen wordt het even spannend. Je snijdt ze voorzichtig aan twee kanten in, zodat je een kruis krijgt. Let op dat je niet te diep snijdt, de vijgen blijven nog wel 'dicht' staan. Omdat de vijgen een zachte structuur hebben schiet je snel te ver. Ten slotte snijd je de ui in halve ringen en hak je de peterselie fijn.

Grillen maar!

Oké, de BBQ zal nu wel op temperatuur zijn. Grill de halloumi, aubergine en tomaatjes aan beide kanten tot je een mooi grillstreepje hebt.  Ook de vijgen gaan op het rooster, maar aan de bovenkant of zijkant. Wat je wilt is dat de binnenkant van de vijgen begint te karamelliseren. Bij mij duurde dat een minuut of 8. Als je ziet dat dit gebeurt, haal je de vijgen van het vuur. Laat ze iets afkoelen en snijd ze los.

Grillen maar!
Het laatste grill je de flat iron steak tot een kerntemperatuur van 54 graden. Geef het vlees voldoende tijd om te rusten onder aluminiumfolie wanneer je deze temperatuur bereikt hebt. Bestrooi het daarna met peper en zout en snijd het vlees in plakjes.

Snijd de flat iron steak in plakjes

Het bord opmaken

Voor het opmaken van de salade werk je in laagjes. Begin met de spinazie, zorg dat je bodem bedekt is. Verdeel hierover de halloumi en de aubergine. Leg de tomaatjes ernaast, en de ui over de aubergine. Pak voorzichtig de vijg en leg deze op de salade. De plakjes steak leg je aan de zijkant van het bord.

Het is nu wel tijd om het biertje in een glas te schenken en vast neer te zetten.

Strooi de gehakte peterselie en alfalfa over de salade. Sprenkel er nog wat goede olijfolie over, naar smaak peper en zout en je hebt een heerlijke glutenvrije maaltijd mèt een glutenvrij biertje! Enjoy!

Glutenvrije salade met een glutenvrij bier!

Oproer Against The Grain ( Glutenfree / Glutenvrij )

Oproer
7.0 / 10
De glutenvrije variant van de Refuse / Resist. Nederlands beste glutenvrije IPA van het moment, waarin de oorspronkelijke smaken volledig zijn behouden door het gebruik van een enzym dat het bier deglutoniseert. Rock On!

Ingrediënten: Water, hop, gist, gerst, suiker.
Gluten afgebroken middels enzymen. 

Officieel beoordeeld en getest

door 6831 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Timur 14/07/2024
Positieve punten
Het is allemaal oke! Snelle bezorging!
Bekijk alle 6831 beoordelingen