BROUWERIJ DE MOERSLEUTEL

Brouwerij De Moersleutel is heer en meester in het maken van bieren met diepgang en een complex karakter, maar die vooral ontzettend goed smaken. Bij brouwerij De Moersleutel begint het bij smaken waar andere brouwerijen zich niet aan wagen. 

28 Moersleutel bieren

Brouwerij De Moersleutel in Alkmaar

Vier broers (Pim, Tom, Rob en Max) uit het dorpje Heiloo -net buiten Alkmaar- wilden in 2015 laten zien dat ze beter waren dan hun vader, vooral als het over bier brouwen ging. Na wat mindere brouwsels in de kleine brouwerij van hun vader was het eerste echte Moersleutel bier klaar voor de verkoop.

Met dat bier was al duidelijk te zien welke kant de broers met brouwerij De Moersleutel op wilden, het was een blended imperial stout. Geen bier voor de massa, maar een bier wat ze zelf lekker vonden. 

Motorolie

Uit dat blended bier is later de bekende Motorolie ontstaan, waar tot op de dag van vandaag nieuwe varianten van uitkomen, denk bijvoorbeeld aan de Motorolie Mexicake.

Team van Brouwerij De Moersleutel


Beer Engineers

De technische achtergrond van de broers verklaart direct de naam van De Moersleutel, de Motorolie en de nieuwe Could You Pass Me The... serie, bieren vernoemd naar gereedschappen, waarvan er maandelijks twee nieuwe NEIPA's te krijgen zijn.

Willy Tonka serie

Naast deze nieuwe serie blijft De Moersleutel Willy Tonka serie zich ook nog steeds uitbreiden, met bijvoorbeeld 'Willy Tonka, chocolate, vanilla, cardamom and nutmeg' als nieuwe toevoeging in deze reeks waar telkens een hoofdrol voor de tonkaboon is weggelegd. Ook bij de laatste Willy Tonka krijg je precies wat de naam al doet vermoeden: een hele mond vol.

Brouwerij De Moersleutel proces


De Moersleutel; In your face

De gebroeders "Moersleutel" hebben vanaf hun eerste bier al weinig concessies gedaan. Dat is nog steeds duidelijk te zien bij de pastry stout Monsters; Umod, Crod en Graxx en de rest denderen allemaal even hard binnen. Die volle smaak laten ze ook duidelijk zien in iedere uitgave van de Moersleutel Barcode-serie, waarbij alleen maar vatgerijpte stouts uitkomen. Ze creëren bieren waar kwaliteit en een volle smaak voorop staan.

Nieuwe Moersleutel bieren

In Alkmaar worden maandelijks nieuwe bieren in elkaar gesleuteld waarbij De Moersleutel verder durft te gaan dan menigeen brouwerij. Ze maken daarbij nog steeds bier die ze zelf leuk en lekker vinden, en de hoge scores op Untappd laten zien dat het publiek deze keuze zeker kan waarderen.

Brouwerij De Moersleutel blikken


 De Moersleutel 'brewery'

Het feit dat "Motorolie" tegenwoordig "Motor Oil" heet, laat duidelijk zien welke plannen de Beer Engineers nog hebben: wereldverovering. Je kunt tegenwoordig zelfs aan de andere kant van de wereld Moersleutel 'brewery' bier kopen!

Officieel beoordeeld en getest

door 6547 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Jacco 20/02/2024
Positieve punten
Leuke bierpakketjes, en je kan ook een abbo nemen bij hun, dan krijg je iedere maand een verrassings pakket! Altijd leuk! daarbij hebben ze echt ieder biertje, dus voor ieder wat wils.
Bekijk alle 6547 beoordelingen