BROUWERIJ MOERSLEUTEL

Brouwerij de Moersleutel is heer en meester in het maken van bieren met diepgang en een complex karakter, maar die vooral ontzettend goed smaken. Bij brouwerij de Moersleutel begint het bij smaken waar andere brouwerijen zich niet aan wagen. 

5 Moersleutel bieren

Brouwerij De Moersleutel; extreme smaken!

De ouders van familie Zomerdijk uit het Noord Hollandse dorpje Heiloo startte jaren geleden al Brouwerij Vriendenbier, maar onder invloed van hun vier zoons begonnen zij in 2016 ook met brouwerij De Moersleutel. Wat kenmerkt de bieren van de Moersleutel? Met vier jonge honden aan het roer staat De Moersleutel garant voor bieren die je smaakpapillen versteld doen staan (Drop The Fruits) en zal er alles aan worden gedaan om al bestaande bieren, zoals Motorolie Coffee nog perfecter te krijgen.

De Moersleutel; Beer Engineers

De brouwerijnaam is overigens afgeleid van hun achtergrond. Zowel vader als de vier zoons hebben een aardig technische achtergrond. Veel onderdelen in de brouwerij worden zelf gemaakt en een technisch mankement is zo verholpen. Één van hun eerste bieren; de Motorolie 10, heeft ook als ondertitel ‘Zonder smering loopt alles in de tering’. Alle bieren van De Moersleutel zijn ''In Your Face'', zonder compromissen, vaak vol van smaak en verrassend zacht in de afdronk. Wat niet wil zeggen dat de bieren van De Moersleutel allemansvrienden zijn. In tegendeel! Hun doel is het brouwen van bieren waarover gesproken zal worden, bieren die zó goed zouden moeten zijn dat de doorgewinterde bierliefhebber ze legendarisch moet kunnen noemen. Hun terugkerende reeks ''Willy Tonka'' waarvan de Tonka & Liquorice de laatste toevoeging is heeft deze status binnen Nederland al bereikt. Kortom aan ambitie geen gebrek.

Zomerdijk Blending & Brewing?

Over ambitie gesproken; Onder de overkoepelende naam Zomerdijk Blending & Brewing brachten de jongens van De Moersleutel halverwege 2018 hun eerste zuurbier op de markt en hadden daarmee een onmiddellijk succes te pakken. Deze flessen waren gelimiteerd uitgebracht en de Raspberry Rage kon zich meten met de grote namen binnen de wereld van wilde vergisting, Zuurbieren en Geuzes.

Officieel beoordeeld en getest

door 4469 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Inger 23/09/2021
Positieve punten
Een groot assortiment, ook zeer exclusieve bieren - we bestelden onder andere bier voor vrienden in Engeland die een - in Schotland gebrouwen.... - bier daar nergens konden vinden. Nadat een eerste pakket zoekraakte, hebben we heel snel een vervangpakket gekregen. Topservice! (leuke kaartjes en stickers ook ;) )
Bekijk alle 4469 beoordelingen