DUBBEL BIER

Dubbel is een bovengistend biertype waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van hergisting op de fles. Door de donkere bruine kleur ook vaak verward met Bruin bier. Dubbels bevatten gewoonlijk een alcoholpercentage van 7% en zijn licht zoet van smaak.

XX staat voor Dubbel

De naam 'dubbel' verwijst naar de hoeveelheid mout die per liter water tijdens het brouwen gebruikt wordt. Hierbij geldt; Hoe meer mout, hoe meer vergistbare suikers, hoe meer alcohol. Toch is Dubbel niet persé met twee keer zoveel mout gebrouwen als ander bier. Hoe het wel aan z'n naam komt? Vroeger werd door middel van kruizen op de vaten aangegeven hoe zwaar het bier was. Ondanks dat in die tijd lang niet iedereen kon lezen, was het toch voor iedereen duidelijk om welk bier het ging. Voor dubbel bier werden namelijk twee kruizen gebruikt.

'Ik lust geen donker bier'

Vaak zijn mensen wat huiverig voor het drinken van ''Donker'' bier. Dit omdat het vaak geassocieerd wordt met heftige en bittere bierstijlen als Stouts en . Maar niets is minder waar! Kleur zegt namelijk an sich weinig over de smaak van een bier. Dubbels zijn licht zoetig en niet al te bitter. Vaak in combinatie met smaken als zoete koffie en karamel. 

Officieel beoordeeld en getest

door 3202 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wouter 14/01/2021
Positieve punten
Zeer ruim assortiment, top in hun marketing (inclusief leuke bezorg-doos met persoonlijke kaart). Echt een gave bierwinkel!
Verbeterpunten of tips
Gewoon sonde dat speciaalbier best prijzig is haha, maar jullie hebben marktconforme prijzen volgens mij.
Bekijk alle 3202 beoordelingen