TRIPEL BIER

De eerste commerciële tripel was de Witkap Pater in 1932 en algauw volgde Westmalle in 1934 met een ‘Superbier’. In 1956 werd de term "Tripel" door Westmalle geïntroduceerd. Deze werd vervolgens door andere bierbrouwers overgenomen en zo onstond deze biersoort. De meeste Tripel bieren hebben een alcoholpercentage variërend van 7 tot 11%. 

Tripel bier, complex maar goed doordrinkbaar...

Tripels zijn zwaar bovengistende bieren met vaak een complex smaakaroma, maar toch vaak goed doordrinkbaar. Het zijn fruitige en kruidige smaken met een zachte moutigheid die je vaak terug vindt in Tripels. Tripels zijn meestal niet erg bitter en over het algemeen juist goed in balans. Doordat er in tegenstelling tot "dubbelbieren" geen gebrande mouten worden gebruikt heeft een tripel altijd een mooie goudblonde kleur. 

uiteenlopende smaken te ontdekken in tripel bier

Tripels hebben een geheel eigen karakter, ondanks dit eigen karakter zijn de smaken uiteenlopend. Tegenwoordig worden aan veel tripels toevoegingen gedaan van bijvoorbeeld sinaasappelschil, citrusschillen maar ook kruiden als koriander of vloerbloesem zoals de "Triple Trouble" van "Van Moll". Tripels worden ook veel gebrouwen door traditionele abdijen zoals Westmalle, Zundert en Maredsous.

Officieel beoordeeld en getest

door 3244 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Robert 19/01/2021
Positieve punten
Snelle levering Veel keus
Verbeterpunten of tips
Gewoon weer terug naar 50 euro voor gratis levering. Concurrenten doen het voor 25 euro
Bekijk alle 3244 beoordelingen