GEUZE BIER

Een Geuze kun je wegleggen en laten rijpen. Het brouwen is intensief en langdurig. De uitkomst zal niet altijd hetzelfde zijn, om die reden staan er vaak jaartallen op de fles. De smaak kan per jaargang verschillen. Geuze bieren worden gekenmerkt door een zure en droge smaak. 
Mort Subite Gueuze Lambic
Mort Subite Gueuze Lambic Zuurbier 7.0%
6.6

Een eigen biercultuur

Over dit droge en zure bier met al zijn geschiedenis en tradities zou je een compleet boek kunnen schrijven. 's Werelds oudste en meeste complexe tarwebier is een heuse biercultuur op zich. Qua eigenschappen en smaak kun je vergelijkingen trekken met Champagne of Fino Sherry. 

Wilde bedoeling

De Geuze is een beschermd Streekproduct en word alleen in de omgeving van Brussel gebrouwen. 
Het wort (= bier in wording) blijft een nacht staan in een open kuip. Hierdoor kunnen wilde gisten en bacteriën die in de lucht vliegen het bier ‘besmetten’ en het bier spontaan aan het gisten zetten. Na deze nacht wordt het wort in houten tonnen gedaan. Deze tonnen hebben ook zo hun eigen flora en fauna wat het bier in wording beïnvloedt. Hierin wordt het bier 1-3 jaar gelagerd. Daarna gaat de ‘versnijder’ met het bier aan de slag en mengt de jonge en oude bieren tot een mooie blend. 


Officieel beoordeeld en getest

door 2437 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
8.0
M 22/10/2020
Positieve punten
Origineel verpakt en alles geleverd zoals gewenst.
Verbeterpunten of tips
Nog geen verbeterpunten opgemerkt bij mijn bestellingen.
Bekijk alle 2437 beoordelingen