PILS

Pils is veel meer dan het vloeibare goud dat in grote getale uit menig tapkraan komt stromen. Over de hele wereld wordt het gebrouwen, waardoor ook iedere pils weer zijn eigen karakter heeft. Of hij nou bitter of licht-zoetig is, Pils is in ieder geval een echte dorstlesser!

Herkomst van Pils

Het oorspronkelijke Pils (Pilzen) komt uit Tsjechië waar Pilsener Urquell in 1842 hun eerste succesvolle pils brouwden. Tsjechië heeft mooi zacht water wat nodig is om een mooi pils te brouwen. De keuze in deze bierstijl is nu enorm. Maak kennis met de mooiste Pilseners uit binnen- en buitenland. 

Pils brouwen

Het ontwikkelen van het pils was pas mogelijk met de komst van een aantal industriële ontwikkelingen. Pils is ondergistend en om deze vergisting goed te laten verlopen heb je tijdens het brouwproces koeling nodig. Een kleine afwijking tijdens het brouwproces kan zorgen voor een smaakverschil en daarom is het belangrijk dat voor het brouwen van pils het hele proces goed controleerbaar is. 

Ontwikkeling van Pils

Waar Pils niet direct wordt geassocieerd met speciaalbier zie je toch dat ook veel craftbrouwers volop experimenteren binnen deze categorie, zowel op het gebied van alcoholpromilage als op smaakgebied. Ook zijn er glutenvrije pilsener zoals de Mongozo - Premium Pilsener.

Vakantiebier

Iedereen kent de mooie momenten wanneer je geniet van je favoriete vakantiebiertje, zonnetje in de lucht, strakblauwe hemel en uitkijkend op de zee. Het enige nadeel van vakanties is dat ze ook weer voorbij gaan. Maar uiteraard wil jij nog graag een keer herinnerd worden aan deze mooie momenten en dat doe je uiteraard met je favoriete vakantiebier. Was het Bintang, Singha, Peroni of Tiger


Officieel beoordeeld en getest

door 3266 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Jeroen 21/01/2021
Positieve punten
Goed assortiment. Snelle levering
Verbeterpunten of tips
Geen. Ik ben enorme liefhebber van goede IPA's en ik denk dat nog steeds niemand kan tippen aan de Amerikanen. Zou mooi zijn als de echte toppers hun weg naar Nederland zouden vinden, The Alchemist, Treehouse, Trillium, Monkish, Veil....
Bekijk alle 3266 beoordelingen